ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στην Κάρυστο: Εκκενώνεται οικισμός - Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο σημείο

Φωτιά τώρα στην Κάρυστο: Εκκενώνεται οικισμός - Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο σημείο
eviaonline

Μεγάλη φωτιά στην Αμυγδαλιά στον δήμο Καρύστου στην Εύβοια

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αμυγδαλιά του δήμου Καρύστου Ευβοίας λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν τη φωτιά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Στην Κάρυστο μεταφέρεται το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα απειλητική. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο σημείο για κατάσβεση επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 καναντέρ.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ με συνέπεια να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή τα εναέρια μέσα».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκκενώνεται το χωριό Αμυγδαλιά καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στα σπίτια.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η φωτιά απειλεί κυρίως σπίτια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Το χωριό Πρινιά ήδη έχει εκκενωθεί, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης και στο χωριό Αμυγδαλιά, καθώς προς τα εκεί κατευθύνεται το μέτωπό της φωτιάς.

Οι κάτοικοι έφυγαν προς τις κοντινές παραλίες ώστε να σωθούν αφού οι άνεμοι είναι θυελλώδεις και δεν μπορούν να πετάξουν εναέρια μέσα