Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΙΧΤΟ ΣΥΜΒΑΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανείπωτη τραγωδία στον Βόλο για τον θάνατο του βρέφους σε τροχαίο - «Άργησε το ασθενοφόρο»

Ανείπωτη τραγωδία στον Βόλο για τον θάνατο του βρέφους σε τροχαίο - «Άργησε το ασθενοφόρο»

Βόλος: Ένα βρέφος ξεψύχησε στο νοσοκομείο του Βόλου, αφού το καρότσι του που έφερε ο παππούς του παρασύρθηκε από οδηγό μηχανής. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το ασθενοφόρο άργησε να φτάσει.

Δεν το χωράει ο νους αυτό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου 4/11 στην πόλη του Βόλου, όπου ένα βρέφος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ το μετέφερε ο παππούς του στο καρότσι.

Η εκπομπή του Mega «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» μίλησε με έναν αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού.

«Άκουσα ένα ‘’μπαμ’’ και απλά από τους μάρτυρες που είδαν το σκηνικό μου είπαν για τους ελιγμούς. Την άκουσα τη μηχανή που πέρασε και πέρασε γρήγορα. Ο παππούς είχε σηκωθεί όρθιος εκείνη την ώρα. Ο οδηγός της μηχανής ήταν κάτω μόνο. Το παιδάκι κατά πάσα πιθανότητα πέθανε ακαριαία. Το φέρανε εδώ κι ήταν μελανιασμένο το μωρό εκείνη την ώρα. Το πήρε η γιαγιά του εκείνη την ώρα και μπήκε μέσα σε ένα ταξί και έφυγαν κατευθείαν γιατί το ασθενοφόρο είχε αργήσει».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Βόλου, στη συμβολή των οδών Αντωνοπούλου και Ιάσονος. Ο 33χρονος οδηγός της μηχανής που ενεπλάκη στο δυστύχημα έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον 53χρονο άνδρα που κρατούσε στα χέρια του το εγγόνι του. Ο παππούς του βρέφους είχε μόλις βγάλει την μικρή από το αυτοκίνητο με σκοπό να την τοποθετήσει στο καρότσι.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 33χρονος οδηγός της μηχανής και ο 53χρονος παππούς του βρέφους το οποίο μέσα σε δευτερόλεπτα βρέθηκε στον δρόμο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Άρπαξε το παιδί από τον δρόμο και σταμάτησε ταξί

Η αντίδραση της γιαγιάς του βρέφους ήταν άμεση. Η 45χρονη γυναίκα άρπαξε το παιδί από τον δρόμο και μαζί με τον 53χρονο σύζυγό της μπήκαν σε ταξί που είχε σταματήσει στο σημείο για να δει τι συνέβη. Ο οδηγός του ταξί ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους τραυματίες και σε χρόνο μηδέν μετέβη στο νοσοκομείο με το μωρό και τη γιαγιά του.

Η κινητοποίηση του νοσοκομείου ήταν άμεση με τον Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών να καλεί νευροχειρουργούς, χειρουργούς, αναισθησιολόγους και παιδιάτρους για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο

Λίγο αργότερα στο νοσοκομείο έφτασαν και οι γονείς του βρέφους, τους οποίου ανέλαβε αμέσως ψυχολόγος και νευροχειρουργός προκειμένου να τους προετοιμάσει για το μοιραίο ενδεχόμενο. Η γιαγιά του παιδιού φώναζε , «σώστε το παιδάκι μας» ενώ στο σημείο είχε φτάσει στο μεταξύ και ο παππούς του βρέφους με σπασμένα πλευρά και τάσεις λιποθυμίας.

Το βρέφος οδηγήθηκε στην ανάνηψη όπου επί 1,5 ώρα οι γιατροί έδωσαν πραγματική μάχη για να το επαναφέρουν στη ζωή. Μετά από ανακοπή στον αξονικό, χάθηκε κάθε ελπίδα και στις 11.40 ξεψύχησε. Τα τραύματα στο κεφάλι ήταν μοιραία. Οι γονείς δεν μπορούσαν να δουν το παιδί τους νεκρό και με την βοήθεια του ψυχολόγου μπόρεσε η μητέρα να το «αποχαιρετήσει». Οι σκηνές του «αποχαιρετισμού» που έζησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θύμισαν αρχαία τραγωδία.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών βρέθηκε και ο 33χρονος οδηγός τη μοιραίας μηχανής.

Ο 33χρονος είχε τραυματιστεί ελαφρά και δόθηκε το πράσινο φως από τους γιατρούς για την σύλληψή του καθώς κρίθηκε πως η παραμονή του στο Νοσοκομείο θα μπορούσε να προκαλέσει εκρηκτικές καταστάσεις, γιατί οι συγγενείς του ζευγαριού είχαν κατακλύσει τον εξωτερικό χώρο.

Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου και στον οδηγό της μηχανής έγινε αλκοτέστ, αλλά τα αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί. «Έγινε αλκοτέστ, αλλά δεν φαινόταν μεθυσμένος. Ήταν αμίλητος, χαμένος», ανέφερε νοσηλεύτρια.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Χθες (04-11-2023) βραδινές ώρες στον Βόλο, δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ημεδαπός παρέσυρε ημεδαπό πεζό που είχε στην αγκαλιά του βρέφος και στη συνέχεια ανετράπη επί του οδοστρώματος. Οι δύο άνδρες και το βρέφος διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του βρέφους και ο ελαφρύς τραυματισμός των δύο ανδρών. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας συνελήφθη, ενώ την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου».

Με πληροφορίες από gegonota.news

Σχετικές ειδήσεις