ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Πέταξε 25.000 ευρώ από το μπαλκόνι - Τηλεφωνική απάτη σε βάρος 67χρονης

Κατερίνη: Πέταξε 25.000 ευρώ από το μπαλκόνι - Τηλεφωνική απάτη σε βάρος 67χρονης

Πώς μια γυναίκα στην Κατερίνη έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης 

Είναι ακόμα μια μητέρα που παγιδεύτηκε έπειτα από τηλεφωνική απάτη και πέταξε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος που μένει ό,τι είχε και δεν είχε, επειδή πείστηκε ότι έτσι θα σώσει τη ζωή του παιδιού της.

«Την πήρε ένα τηλέφωνο, δήθεν γιατρός και του λέει, έχει ατύχημα ο γιος σου»

Ο γιος της άτυχης γυναίκας που δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό, μιλάει στο MEGA και περιγράφει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν σε γειτονιά της Κατερίνης, το σχέδιο των δραστών και την στιγμή που η 67χρονη μητέρα του βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να ρίχνει μετρητά και κοσμήματα.

«Τα ‘ριξε από πάνω, ναι. Αυτός ήρθε με ταξί, πήρε τα λεφτά και εξαφανίστηκε. Αυτοί τώρα είναι συμμορία, ένας παίρνει τα λεφτά, άλλοι μιλάνε, άλλοι σίγουρα θα έχουν κάποιο όχημα».

Όλα έγιναν μέρα – μεσημέρι την περασμένη Παρασκευή. Οι δράστες τηλεφωνούν στην άτυχη γυναίκα και πετυχαίνουν ταχύτατα το πιο βασικό. Να την πανικοβάλουν.

«Την πήρε ένα τηλέφωνο, δήθεν γιατρός και του λέει, έχει ατύχημα ο γιος σου, χτύπησε το πόδι και θα του το κόψουν. Από δίπλα του είναι ένας άλλος εκείνη τη στιγμή και κάνει δήθεν εμένα, ‘’Μαμά, σε παρακαλώ βοήθα με, άμα μου κόψουν το πόδι θα αυτοκτονήσω’’».

Για να πετύχει το σχέδιο, της μιλούν επί 1,5 ώρα, όσο χρειάστηκε δηλαδή ένα από τα μέλη της σπείρας να πάει στη γειτονιά για να παραλάβει τα χρήματα.

«Περίπου 1,5 ώρα την είχαν στο τηλέφωνο. Περιμένετε λίγο να σας το δώσουμε, και της λέγανε, μην είσαι στο δωμάτιο, ρωτούσαν, είναι κανείς άλλος στο σπίτι, να ‘σαι μόνη σου. Χρειαζόμαστε και χρυσό για να βγάλουμε λάμα».

Η άτυχη μητέρα είναι παγιδευμένη. Πάνω στον πανικό της κοιτάει απλά να κάνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν μπαίνει στη διαδικασία να κάνει δεύτερες σκέψεις.

«Αυτός ήρθε σε επικοινωνία με το τηλέφωνο. Άλλος ήρθε. Αυτοί είναι σπείρα σίγουρα, δύο ήταν στο τηλέφωνο, αυτοί μπορεί να μην ήταν και στην Ελλάδα καν…».

Της ζήτησαν 25.000 ευρώ
Οι δράστες, που το έπαιζαν γιατροί, ζήτησαν για το υποτιθέμενο χειρουργείο 50.000 ευρώ, με την 67χρονη να συγκεντρώνει 25.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ που είχε στα συρτάρια του σπιτιού της.

«Πάρα πολλά λεφτά. Τα έριξε πάνω με σακούλα».

Ο 31 ετών άντρας που παρέλαβε τα χρήματα και τα κοσμήματα συνελήφθη ένα 24ωρο αργότερα στη Θεσσαλονίκη. Ομολόγησε, αλλά τα κλοπιμαία δεν βρέθηκαν στην κατοχή του.

«Την ρωτάνε, ‘’έχετε κινητό τηλέφωνο;’’. Λέει, ‘’δεν έχω κινητό, μόνο σταθερό’’. Εντάξει, λέει, δεν την άφηναν να κλείσει το τηλέφωνο. Λέει ‘’μείνετε στη γραμμή’’, συνέχεια της μιλούσανε».

Όλα αυτά, την ώρα που οι τηλεφωνικές απάτες σε ολόκληρη τη χώρα συνεχίζονται, με μια σειρά από κυκλώματα να παγιδεύουν ανυποψίαστα άτομα, κυρίως ηλικιωμένα, και να θησαυρίζουν.

Υποδύονται συνήθως τους λογιστές, τους γιατρούς, ακόμα και τους αστυνομικούς, και πετυχαίνουν τον στόχο τους.

Με αφορμή την περιπέτεια της μητέρας του, ο γιος της στέλνει το μήνυμα σε όλους να έχουν τα μάτια τους 14, καθώς οι κίνδυνοι παραμονεύουν από το πουθενά και λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να σταθούν αρκετά για να κάνουν φτερά οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής