ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια των αρχών ο 22χρονος που ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Στα χέρια των αρχών ο 22χρονος που ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Σε βάρος του νεαρού Παλαιστίνιου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία - Ανάρτηση Οικονόμου για το περιστατικό

Ταυτοποιήθηκε ο 22χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Ο νεαρός προσήχθη από τις Αρχές και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, ταυτοποιήθηκε και προσήχθη 22χρονος, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Στο περιστατικό αναφέρθηκε με ανάρτησή του και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου αναφέροντας χαρακτηριστικά: Ύστερα από ενδελεχή έρευνα της @hellenicpolice συνελήφθη το άτομο που την Κυριακή, στο πλαίσιο διαδήλωσης στο Σύνταγμα, τοποθέτησε παλαιστινιακή και κατόπιν ελληνική σημαία σε στύλο. Ο συλληφθείς παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη. Η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων.