ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Τσούνης: «Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

Γιώργος Τσούνης: «Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας»
INTIME, φωτογραφία αρχείου.

«Η Ελλάδα είναι μία αξιόπιστη χώρα», υπογράμμισε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη χώρα μας.

Σήμερα (07/11), ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη χώρα μας, Γιώργος Τσούνης, απέστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία αξιόπιστη χώρα και η αμερικανική κυβέρνηση κατανοεί πολύ καλά πόσο ειλικρινής και αξιόπιστος σύμμαχος είναι, μιλώντας στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών: «Η Ελλάδα μετά VII: Ασυμμετρίες και εθνική ατζέντα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Πρέσβης παρατήρησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και προσέθεσε ότι είναι μία χώρα με αξίες.

Παράλληλα, επεσήμανε πως όταν ο κόσμος ήταν στο «χείλος» του φασισμού, τότε η Ελλάδα μπόρεσε να καταγάγει την πρώτη νίκη των Συμμάχων εναντίον του Άξονα και έδωσε στον κόσμο ελπίδα.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Δαμασκηνός έγραψε την πρώτη επιστολή στο Χίτλερ διαμαρτυρόμενος για τη δίωξη των Ελλήνων εβραίων, γιατί η ελληνική Εκκλησία δεν έκανε κανένα διαχωρισμό μεταξύ θρησκευόμενων ή μη. Σκεφτείτε το θάρρος του Αρχιεπισκόπου να κάνει κάτι τέτοιο», σημείωσε εν συνεχεία.

Ο Γιώργος Τσούνης τόνισε πως αισθάνεται πολύ υπερήφανος που είναι Πρέσβης στην Ελλάδα. Περαιτέρω, αναφερθείς στη Μέση Ανατολή, υποστήριξε ότι κάθε ζωή μετρά, είτε προέρχεται από την Παλαιστίνη, είτε από το Ισραήλ, ή οιαδήποτε άλλη ανθρώπινη ζωή και υπογράμμισε την ανάγκη ανθρωπιάς. Ακόμη, έδωσε έμφαση στο πολίτευμα της Δημοκρατίας, το ήθος, τις αξίες και τις αρχές που γεννήθηκαν στην αρχαία Αθήνα και μεταλαμπαδεύτηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος, προέταξε την ανάγκη προάσπισης της Δημοκρατίας, της ισονομίας, της μείωσης των εισοδηματικών ανισοτήτων, της ισότητας των φύλων και της συμπερίληψης. «Οι ευκαιρίες, οι ελευθερίες πρέπει να υπάρχουν για όλους», ολοκλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις