ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Κάθειρξη 16 ετών σε ηλικιωμένο για ασέλγεια σε 9χρονη – Τον υπερασπίστηκε η μητέρα της

aselgia

Αίσθηση και προβληματισμό προκάλεσε η στάση και οι δηλώσεις της μητέρας της 9χρονης, η οποία υπερασπίστηκε τον κατηγορούμενο για ασέλγια

Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε ηλικιωμένος άνδρας χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό για γενετήσια πράξη εις βάρος ανηλίκου κάτω των 12 ετών και που είναι ανίκανο να αντισταθεί.

Πρωτόδικα σε βάρος του είχε επιβληθεί κάθειρξη 21 ετών.

Στην απολογία του, ο ηλικιωμένος ισχυρίστηκε ότι «είναι όλα ψέματα, είμαι άδικα στη φυλακή» ενώ υποστήριξε πως οι κατηγορίες σε βάρος του δεν ευσταθούν.

Αίσθηση και προβληματισμό προκάλεσε η στάση και οι δηλώσεις της μητέρας της 9χρονης, η οποία υπερασπίστηκε τον κατηγορούμενο, καταθέτοντας ότι «η κόρη μου λέει ψέματα» και υπερασπίστηκε τον κατηγορούμενο λέγοντας πως δεν δώσει τέτοια δείγματα.

Υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσε και η κόρη του, η οποία ανέφερε ότι η οικογένειά της και η οικογένειας της ανήλικης είχαν δεσμούς συγγένειας πρώτου βαθμού και πως ποτέ ο πατέρας της δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα.

Το χρονικό

Ο ηλικιωμένος επισκεπτόταν το σπίτι των παππούδων της 9χρονης σε χωριό της Ηλείας και προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί έπειτα από καταγγελία που έγινε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», με την 9χρονη να περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε σε κοινωνικούς λειτουργούς.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, η υπόθεση εκδικάστηκε την Τετάρτη, όπου κατέθεσαν ως μάρτυρες κοινωνικοί λειτουργοί που εξέτασαν το παιδί και κατέθεσαν πως τους είπε ότι ο ηλικιωμένος τη θώπευε στο στήθος και στα γεννητικά όργανα, προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά του.

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου και για τις δύο πράξεις λέγοντας στην αγόρευσή της μεταξύ άλλων πως «η ανήλικη ήταν ανήσυχη και φοβισμένη όταν εκμυστηρεύτηκε τα όσα είχε υποστεί και όταν έμαθε για τη σύλληψή του ένοιωσε ανακούφιση».

Τέλος σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είναι ηλικίας άνω των 65 ετών έχει ήδη εκτίσει τα 2/5 της ποινής του καθώς βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια στη φυλακή και αναμένεται να αποφυλακιστεί άμεσα.