ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία

Σε τραγωδία κατέληξε η πτήση που είχαν δύο επιβάτες σε διθέσιο μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Οι δύο άνδρες, εντοπίστηκαν νεκροί, δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (9/11) στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε, μόλις λίγα μέτρα από το αεροδρόμιο της αερολέσχης.

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε βάθος μόλις λίγων μέτρων και ναυαγοσώστες που προσέγγισαν στο σημείο, εντόπισαν μέσα στην καμπίνα δεμένους τους δύο επιβαίνοντες και τους ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Το μικρό αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Ακολουθεί, η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το τραγικό περιστατικό.

«Ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για πτώση εναέριου μέσου στη θαλάσσια περιοχή Μάλεμε Χανίων ν. Κρήτης, με δύο επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του εναέριου μέσου και των επιβαινόντων του, από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηρά, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δεσμεύτηκαν και δύο παραπλέοντα Κρουαζιερόπλοια.

Ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοδυτικά αεροδιάδρομου Μάλεμε Χανίων, σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων, ένα ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Οι επιβάτες του, ηλικίας 61 και 66 ετών απεγκλωβίστηκαν από ναυαγοσώστη και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ακολούθως μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κολυμβαρίου, παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων».