ΕΛΛΑΔΑ

Θέμις Μπαζάκα: Σάλος από τις προκλητικές δηλώσεις της για κατάργηση των Θρησκευτικών

Θέμις Μπαζάκα: Σάλος από τις προκλητικές δηλώσεις της για κατάργηση των Θρησκευτικών

Θέμις Μπαζάκα: Οι ιερείς ξεσπούν κατά της ηθοποιού που θέλει να καταργηθούν τα Θρησκευτικά και να γίνεται μάθημα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις της.

Αλγεινή εντύπωση αλλά και σφοδρές αντιδράσεις, ιδιαίτερα σε κύκλους της Εκκλησίας, προκάλεσε η δήλωση της ηθοποιού Θέμις Μπαζάκα, που υποστήριξε πως πρέπει «να πάψουν τα Θρησκευτικά» και να γίνεται η σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου», οι ιερείς έγιναν έξαλλοι με τις παραπάνω τοποθετήσεις ενώ ο δημοσιογράφος του ekklisiaonline.gr, Ανδρέας Καραγιάννης, πρόσθεσε ότι είναι άστοχο, να βάζει κανείς στο ίδιο «καζάνι» τη συζήτηση για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο, με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Μάλιστα η εκπομπή παρουσίασε και την επιστολή των ιερέων Αυγουστίνου Παπανικολάου και Αγαθάγγελου Σαρηγιαννίδη, που έγραψαν μεταξύ άλλων: «ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΖΑΚΑ; Στην πρόοδο που εσείς και η αχαρακτήριστη σειρά στην οποία λαμβάνετε μέρος ευαγγελίζεστε; Στην προκλητική στάση μαθητών με σεξουαλικά υπονοούμενα στους καθηγητές τους; Στη ηθική απαξίωση των πάντων; Στην έκπτωση των χριστιανικών αξιών; Κυρία μου ανοίξτε κάποιο βιβλίο, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι χωρίς την Εκκλησία δεν θα υπήρχε το Σχολείο. Οι κληρικοί συνέβαλαν και διέσωσαν γλώσσα και παιδεία. Θέλετε τα παιδιά μας αλιβάνιστα και ΑΘΕΑ; Χωρίς προσευχή, χωρίς θρησκευτικά; Χωρίς τα 2 αυτά πανίσχυρα πνευματικά τους όπλα;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Αφορισμός και μετάνοια σου πρέπουν»

«Οι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την εξουσία, πρέπει να προχωρήσουν αυτό το πράγμα και να το ανοίξουν. Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα. Δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα», σημειώνεται πως είχε αναφέρει στις επίμαχες δηλώσεις της η ηθοποιός