ΕΛΛΑΔΑ

Βοιωτία: «Κλειδί» οι καταθέσεις και τα βίντεο για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου

Βοιωτία: «Κλειδί» οι καταθέσεις και τα βίντεο για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου

Βοιωτία: Οι καταθέσεις ρίχνουν «φως» στις συνθήκες της τραγωδίας - Απολογείται την Πέμπτη (16/11) ο αστυνομικός - Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί και τι οι επιβάτες του οχήματος

Σε θρίλερ εξελίσσεται η έρευνα πίσω από τα αίτια του θανάτου ενός 17χρονου Ρομά έπειτα από πυροβολισμό αστυνομικού.

Η Αστυνομία καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 17χρονος Χρήστος τραυματίστηκε θανάσιμα από τη σφαίρα του αστυνομικού ύστερα από καταδίωξη που προηγήθηκε τη βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος Χρήστος δέχθηκε σφαίρα στον τράχηλο από το υπηρεσιακό όπλο αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά βίντεο και καταθέσεις από το μοιραίο βράδυ ώστε να διαπιστώσουν τι πραγματικά συνέβη.

Τι λένε οι συνάδελφοι του 41χρονου

Όπως αναφέρουν συνάδελφοι του 41χρονου ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ που συνόδευε τον αρχιφύλακα δεν είχε μεγάλη εμπειρία σε παρόμοια περιστατικά. Έτσι, ο 41χρονος ανέλαβε εξολοκλήρου την διερεύνηση του περιστατικού. Μάλιστα οι συνάδελφοι του 41χρονου που κατηγορείται και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα στο παρελθόν δεν έχει επιδείξει παρόμοια σπασμωδική ενέργεια σε τέτοιου είδους ελέγχους και δεν έχει ελεγχθεί ποτέ ξανά για κάτι παρόμοιο.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, στην τραγική κατάληξη που πήρε το τραγικό περιστατικό φαίνεται να συνέβαλε το γεγονός ότι τα τζάμια του αυτοκινήτου ήταν φίμε καθώς ο αστυνομικός δεν μπορούσε να διακρίνει ποιος ή πόσοι ήταν μέσα στο όχημα.

Οι περιγραφές των ανδρών της ΟΠΚΕ είναι σαφείς. Όπως σημειώνουν ο συνάδελφός τους πυροβόλησε με τον έναν να λέει ότι η πρώτη αντίδραση του κατηγορούμενου ήταν να φωνάξει «τι έγινε», σαν να μην κατάλαβε τι είχε συμβεί. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από το ηχητικό ντοκουμέντο.

Ο άλλο αστυνομικός που κατέθεσε για το περιστατικό, ανέφερε ότι ο 17χρονος πήγε να του πάρει το όπλο και εκείνη την ώρα τον πυροβόλησε.

Τέλος σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις καταθέσεις και το υλικό που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ, δεν προκύπτει ότι ο 17χρονος είχε κάποια αντίδραση εναντίον κατηγορούμενου αστυνομικού που να δικαιολογεί τον πυροβολισμό, ενώ δεν έχει κάνει κίνηση για να αρπάξει το όπλο.

Δείτε το βίντεο του Mega

Τι λένε οι επιβάτες του οχήματος

Από την άλλη, οι επιβάτες που ήταν μαζί με τον 17χρονο στο όχημα που καταδίωκαν οι αστυνομικοί, όπως ισχυρίζονται:

«Καθόμουν πίσω από τον αδερφό μου. Έτρεχε πολύ. Άρχισαν να μας καταδιώκουν. Ο αστυνομικός κρατούσε στο χέρι του ένα πιστόλι και με αυτό χτύπησε το παράθυρο μια φορά. Ο αδερφός μου άνοιξε την πόρτα και ο αστυνομικός τον κλώτσησε στα πλευρά. Του είπε ‘’κατέβα κάτω’’. Ο αδερφός μου σήκωσε ψηλά τα χέρια και μόλις πήγε να βγει με σηκωμένα τα χέρια, ακούμπησε το πιστόλι που τον σημάδευε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε μια φορά», είπε ο αδελφός του θύματος.

«Καθόμουν στο πίσω κάθισμα. Ο αστυνομικός, χωρίς να δω με τι, χτύπησε το παράθυρο, το θύμα άνοιξε και εκείνος τον χτύπησε με κλωτσιά. Μετά, ο αστυνομικός έπιασε το θύμα με τα δύο χέρια και τον έβγαλε έξω από το αυτοκίνητο χωρίς να βλέπω τι έκανε το θύμα. Μετά από αυτό και αφού πιθανόν το θύμα ήταν ο μισός έξω από το αυτοκίνητο άκουσα έναν πυροβολισμό και μετά ακούω και έναν δεύτερο», ανέφερε ένας επιβάτης.

Δείτε το βίντεο:

Το βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη του 17χρονου

Την ώρα που η ΕΛΑΣ καλείται να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο του 17χρονου ένα βίντεο που αποκάλυψε ο Alpha αποτυπώνει τα δραματικά δευτερόλπετα πριν και μετά τον μοιραίο πυροβολισμό.

ΟΙ διάλογοι και οι κραυγές που ακούγονται προκαλούν ανατριχίλα:

«Πίσω, πίσω» ακούγεται μία δυνατή φωνή. «Σταμάτα ρε, σταμάτα» συνεχίζει μία άλλη. Μετά ο ήχος από το τζάμι του οδηγού που μάλλον σπάει και ο πυροβολισμός. Ακολουθούν φωνές θρήνου και πανικού που καλούν για ασθενοφόρο «Φίλε, φίλε σε παρακαλώ… Όχι θεέ μου δεν μπορώ…», «γιατί;…», «τον σκότωσε, ένα ασθενοφόρο».

Σχετικές ειδήσεις