ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφίες από το αναβαθμισμένο εσωτερικό του θρυλικού θωρηκτού «Γ.Αβέρωφ»

Φωτογραφίες από το αναβαθμισμένο εσωτερικό του θρυλικού θωρηκτού «Γ.Αβέρωφ»
elinis.gr

Αναβάθμιση του εκθεσιακού χώρου στο θωρηκτό «Αβέρωφ»

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.). πραγματοποίησε εργασίες αναβάθμισης στον εκθεσιακό χώρο του 1ου υποστρώματος του θωρηκτού «Αβέρωφ».

Όπως ανακοινώθηκε από το Ινστιτούτο, οι εργασίες αφορούν στη δημιουργία μιας συνοπτικής, δίγλωσσης, φωτογραφικής έκθεσης όπου παρουσιάζεται η ιστορία του θρυλικού πλοίου με τρόπο εύληπτο και οπτικά ευχάριστο.

Σκοπός του Ινστιτούτου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι η ενθάρρυνση και η προαγωγή της έρευνας και της µελέτης επί θεµάτων αναφερόμενων στη ναυτική ιστορία και παράδοση, η προβολή και η διάδοση της ως άνω ιστορικής γνώσης καθώς και η διάσωση σχετικών τεκμηρίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ινστιτούτο προέβη στη χορηγία και εκτέλεση των εργασιών στο θωρακισμένο - καταδρομικό «Γ. Αβέρωφ», μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία με τη διοίκηση του πλωτού ναυτικού μουσείου.

Αυτή η έκθεση αναμένεται να βελτιώσει πολύ την εμπειρία της περιήγησης στο πλοίο και να αποτελέσει χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο ιδίως στις ξεναγήσεις των σχολείων, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Την επιμέλεια σχεδίασης και κατασκευής της έκθεσης είχε ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου και πρώην κυβερνήτης του θωρακισμένου - καταδρομικού «Γ. Αβέρωφ» αρχιπλοίαρχος ΠΝ (ε.α.) Λεωνίδας Τσιαντούλας.

Η τελετή παράδοσης της έκθεσης έγινε, χθες, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και σε αυτήν παρέστησαν τα μέλη και οι φίλοι του Ινστιτούτου που ξεναγήθηκαν τόσο στη νέα έκθεση όσο και στα «άδυτα» του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ώρες επίσκεψης κοινού στο θωρηκτό «Αβέρωφ» είναι από Τρίτη έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00, τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες 10:00 με 17:00 ενώ κάθε Δευτέρα είναι κλειστά.