ΕΛΛΑΔΑ

Στο Μέγαρο Μποδοσάκη μετακομίζουν υπηρεσίες της Βουλής των Ελλήνων

Στο Μέγαρο Μποδοσάκη μετακομίζουν υπηρεσίες της Βουλής των Ελλήνων
To Μέγαρο Μποδοσάκη αποτελεί ιστορικό κτήριο της Αθήνας

Η Βουλή των Ελλήνων μίσθωσε το ιστορικό Μέγαρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη. 

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, σημαντικές υπηρεσίες της Βουλής των Ελλήνων, που σήμερα στεγάζονται σε διάφορα κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, θα συγκεντρωθούν στο Μέγαρο Μποδοσάκη επί της Λ. Αμαλίας και Σουρή, στην περιοχή του Συντάγματος.

Η ανταγωνιστική διαγωνιστική διαδικασία επιλογής μισθωτή από το Ίδρυμα Μποδοσάκη ολοκληρώθηκε επιτυχώς, αναδεικνύοντας ως επικρατέστερη την πρόταση της Βουλής των Ελλήνων. Τα έσοδα της μίσθωσης από το εμβληματικό κτήριο θα κατευθύνονται στην επίτευξη των κοινωφελών σκοπών του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στο οποίο και ανήκει το ακίνητο.

Το υποδειγματικά συμμετρικό γωνιακό Μέγαρο Μποδοσάκη επί της λεωφόρου Αμαλίας 20 και Σουρή 5 αποτελεί ιστορικό κτήριο της Αθήνας. Φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Πλουμιστού, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας, η κατασκευή του ξεκίνησε το 1949 και ολοκληρώθηκε το 1958, ενώ την περίοδο 2005-2006 ανακαινίστηκε ριζικά. Αποτελείται από ισόγειο, 6 ορόφους και 2 υπόγεια, έχοντας συνολική επιφάνεια 13.460 τ.μ. Το κτήριο διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Εθνικό Κήπο, αλλά και προς τα σημαντικά τοπόσημα του κέντρου της πόλης: τον Λυκαβηττό, το Κοινοβούλιο, το Καλλιμάρμαρο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, αλλά και την Ακρόπολη.

Στα 51 έτη δράσης του, το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει χορηγήσει περισσότερες από 2.600 υποτροφίες και έχει προχωρήσει σε σημαντικές δωρεές για την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Στις εμβληματικές δωρεές του ανήκουν το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, η δωρεά του κτηρίου όπου στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους καθώς και η ανέγερση του Μποδοσάκειου Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών, ενώ μόνο το 2022 περισσότεροι από 423.000 συμπολίτες μας ωφελήθηκαν από τις δωρεές και τα προγράμματά του.

Σχετικές ειδήσεις