ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από διαρρήξεις σκαφών στην Ελευσίνα: «Σπάσανε πατώματα και οροφές»

Βίντεο ντοκουμέντο από διαρρήξεις σκαφών στην Ελευσίνα: «Σπάσανε πατώματα και οροφές»
Glomex

Τα τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας βανδάλισαν και διέρρηξαν σκάφη στο λιμάνι της Ελευσίνας ενώ καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας 

Κάμερα ασφαλείας «έπιασε» διαρρήκτες να ρημάζουν σκάφη στο λιμάνι της Ελευσίνας.

Βίντεο ντοκουμέντο του MEGA δείχνει καρέ καρέ τη δράση της συμμορίας, που τα ξημερώματα της Πέμπτης επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς και διάρρηξη σε σκάφη.

Πρόκειται για τέσσερα άτομα, νεαρής ηλικίας, τα οποία αρχικά φαίνονται να προσπαθούν να προσεγγίσουν το σκάφος, τραβάνε το σκοινί για να το φέρουν πιο κοντά και πηδάνε πάνω σε αυτό. Τότε εντοπίζουν την πρώτη κάμερα ασφαλείας, ενώ στο MEGA μιλάει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που διαχειρίζεται τα σκάφη και περιγράφει τις εικόνες που αντίκρισε όταν άνοιξε το καταγραφικό της κάμερας.

«Έχουνε πιάσει όλα τα σκάφη και έχουν μπει σε ένα-ένα στα σκάφη μέσα, σε κάποια μπήκανε, σε κάποια δεν μπήκανε. Την ώρα που πηδήξανε στο σκάφος προσγειωθήκανε μπροστά στην κάμερα και βλέποντας την κάμερα χαμογελάγανε κιόλας, είχανε μία ευχαρίστηση στο πρόσωπό τους», δήλωσε.

Οι τρεις από τους τέσσερις βρίσκονται στην πρύμνη του σκάφους, ενώ ο τέταρτος παραφυλάει στο λιμάνι, όσο οι συνεργοί του ψάχνουν τρόπο για να μπουν στο σκάφος. Οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν και τις συνομιλίες τους, ενώ καλύπτουν για λίγο την κάμερα, χωρίς όμως να πτοούνται, συνεχίζοντας την προσπάθεια να μπουν στο σκάφος.

«Σπάσανε τα πατώματα, σπάσανε τις οροφές, να φανταστείς ότι στις δύο καμπίνες μπροστά κατεβάσανε όλες τις οροφές κάτω, τις σπάσανε. Δεν ξέρω τι θέλανε να βρούνε», ανέφερε θύμα διάρρηξης.

Καταφέρνουν να μπουν σε ένα από τα σκάφη και φαίνεται να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι για αρκετή ώρα. «Εδώ στο δικό μας επειδή το βρήκαν πιο ενδιαφέρον κάτσανε περίπου δύο ώρες μέσα μπαίνοντας, βγαίνοντας, αρπάζοντας, κουβαλώντας πράγματα, ένας χαμός».

Όλο το εσωτερικό του σκάφους είναι βομβαρδισμένο. Έχουν ανοίξει ντουλάπες, συρτάρια… έχουν ξεριζώσει τα ντουλάπια. Είναι όλα πεταμένα κάτω.

«Μπήκα μέσα και είδα το σκάφος διαλυμένο. Έχει τηλεοράσεις, έχει ένα ηχοσύστημα, έχει κάτι δορυφορικά συστήματα για τις τηλεοράσεις, έχει μηχανήματα πανάκριβα», δήλωσε το θύμα διάρρηξης.

Η ζημιά που προκάλεσαν οι διαρρήκτες στα σκάφη είναι ακόμα ανυπολόγιστη, ενώ ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σκάφους ακόμα προσπαθεί να κάνει τον απολογισμό, με τις αρχές να εξετάζουν το βιντεοληπτικό υλικό, όπου τα πρόσωπά τους φαίνονται καθαρά.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους και θύμα διάρρηξης μίλησε στο MEGA και είπε ότι ευελπιστεί πως σύντομα θα συλληφθούν οι δράστες, μετά από επικοινωνία που είχε με τις αρχές.