ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη και εκτός της χαρτογράφησης που υπέδειξε η αρμόδια επιτροπή»

Τέμπη: «Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη και εκτός της χαρτογράφησης που υπέδειξε η αρμόδια επιτροπή»
INTIME.

Νέα στοιχεία από τις έρευνες που πραγματοποιεί η ιδιωτική εταιρεία, στα συντρίμμια των τρένων που συγκρούσθηκαν στα Τέμπη.

Σήμερα (19/11), η εκπρόσωπος Τύπου της ιδιωτικής εταιρείας που πραγματοποιεί τις έρευνες στα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών που συγκρούσθηκαν στα Τέμπη, Αγγελική Διακομανώλη, ανέφερε ότι «έχουν εντοπισθεί και ανθρώπινα μέλη, σε σημεία τα οποία είναι εκτός της χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ.

Γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, η χαρτογράφηση αφορά τους επιβάτες, οι οποίοι είναι σε ένα τρένο που κινείται σε λογικό πλαίσιο, χωρίς να συγκρουσθεί», μιλώντας στο MEGA για τα μακάβρια ευρήματα των ερευνών. Ακόμη, παραδέχθηκε ότι υπάρχει αλλοίωση των στοιχείων, καθώς έχουν περάσει εννέα μήνες, αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών.

«Όταν προκύπτει σύγκρουση, προφανώς και με τέτοια ταχύτητα που πήγαιναν και τα δύο τρένα, δεν μπορεί να παραμένουν στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν. Οπότε, το να έχουμε ένα βαγόνι με 100 θέσεις και να συγκρούεται, προφανώς θα πρέπει να ψάξεις όλο το βαγόνι. Δεν μπορείς να πας σε συγκεκριμένα σημεία και να πεις: “Εδώ καθόντουσαν, εκεί δεν καθόντουσαν”», σημείωσε.

«Υποθέτουμε ότι τα μέλη είναι από αρκετούς επιβάτες. Είναι τόση η παραμόρφωση των υπολειμμάτων και τόση η φθορά, που νομίζω ότι μόνο ο ιατροδικαστής μπορεί να κρίνει», προσέθεσε.

Σχετικά με το πώς βρέθηκε το «μαύρο κουτί», αποκάλυψε ότι «ύστερα από υπόδειξη του πραγματογνώμονα, δόθηκε η ένδειξη κατ’ αρχάς από τον σκύλο μας ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει βιολογικό υλικό. Ανοίγοντας, βρέθηκε βιολογικό υλικό και από εκεί και έπειτα, προχωρώντας πιο κάτω στο κόψιμο της λαμαρίνας, εντοπίσθηκε το “μαύρο κουτί”».

Σχετικές ειδήσεις