ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αποσπούσαν τραπεζικούς κωδικούς και άδειαζαν τους λογαριασμούς – «Σήκωσαν» 33.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Αποσπούσαν τραπεζικούς κωδικούς και άδειαζαν τους λογαριασμούς – «Σήκωσαν» 33.000 ευρώ

 Για τις υποθέσεις απάτης πολιτών σχηματίστηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες σε βάρος έξι συνολικά ατόμων

Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη κατάφεραν να εξιχνιάσουν περιπτώσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών από «αετονύχηδες».

Για τις υποθέσεις σχηματίστηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες σε βάρος έξι συνολικά ατόμων.

Οι δράστες με διάφορα τεχνάσματα κατάφερναν να αποσπάσουν τους τραπεζικούς κωδικούς από ανυποωίαστους πολίτες και στη συνέχει να «ξαφρίζουν» τους λογαριασμούς τους. Μάλιστα από την παράνομη δράση τους κατάφεραν σε διάστημα ενός έτους να αρπάξουν πάνω από 33.000 ευρώ από τα θύματά τους

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως εξιχνίασαν τέσσερις περιπτώσεις απατών και απατών με υπολογιστή, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2022-Μαΐου 2023.

Σχημάτισαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες σε βάρος έξι συνολικά ατόμων, τα οποία με ιδιαίτερα τεχνάσματα και μεθοδολογία, προσποιούμενα είτε τους πελάτες είτε τους αγοραστές κατάφεραν να αποσπάσουν από τέσσερις παθόντες το συνολικό χρηματικό ποσό των 33.110 ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Διαβάστε επίσης:

Δύο αιφνίδιοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες στο Ηράκλειο

Δένδιας για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Φρουροί της Πατρίδας - Έπαρση σημαίας

Τροχαίο με ανατροπή αυτοκινήτου στην Πάτρα