ΕΛΛΑΔΑ

Περιστέρι: Μία μπλούζα η αφορμή για τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης - «Φοβάμαι για το παιδί μου»

Περιστέρι: Μία μπλούζα η αφορμή για τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης - «Φοβάμαι για το παιδί μου»

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι μαθήτριες που ευθύνονται για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης συνελήφθησαν ενώ αναζητείται ακόμα ένα άτομο που βιντεοσκοπούσε την επίθεση

Μία μπλούζα φαίνεται πως ήταν η αφορμή του άγριου ξυλοδαρμού μίας 14χρονης σε Γυμνάσιο στο Περιστέρι, για τον οποίο έχουν συλληφθεί τρεις ανήλικες 13, 14 και 16 ετών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητριών στον ΑΝΤ1 οι ανήλικες φέρονται να τσακώθηκαν για μία μπλούζα. «Εγώ γνωρίζω ότι τσακώθηκαν για μια μπλούζα. Έχουν γίνει και άλλα περιστατικά αλλά όχι τόσο άγρια όσο αυτό» είπαν μαθήτριες.

Ερωτώμενες για το εάν φοβούνται ότι μπορεί και οι ίδιες να πέσουν θύμα τέτοιων επιθέσεων, οι δύο μαθήτριες είπαν ότι «αν δεν σε νοιάζει και τους αγνοείς δεν σου κάνουν κάτι, αλλά αν μπλεχτείς σε τέτοιες παρέες θα συμβεί».

Οι τρεις μαθήτριες συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής κατηγορούμενες για σωματικές βλάβες και απειλή σε βάρος της 14χρονης, ενώ η αστυνομία αναζητά ακόμα ένα πρόσωπο, έναν μαθητή, ο οποίος βιντεοσκόπησε την επίθεση και μάλιστα μοίρασε σε άλλους το υλικό.

Βίντεο που έφερε στο φως το Star δείχνει πώς δέχθηκε την επίθεση η 14χρονη, πεσμένη στο προαύλιο του σχολείου. Το ένα κορίτσι φαίνεται να κρατά τη μαθήτρια για να μη σηκωθεί, ενώ άλλη ανήλικη την σέρνει από τα μαλλιά, τη χτυπά και της ρίχνει γροθιές στην πλάτη.

Σε μία στιγμή που η 14χρονη προσπαθεί να ξεφύγει δέχεται δυνατές κλωτσιές στα πόδια.

«Φοβάμαι για το παιδί μου»

Ο πατέρας της μαθήτριας δηλώνει: «Αυτή τη στιγμή φοβάμαι και για τη ζωή του παιδιού μου… εφόσον έφτασαν σε αυτό το σημείο μπορεί να κάνουν και τίποτα χειρότερο. Εδώ μιλάμε για επικίνδυνα παιδιά. Για ασήμαντη αφορμή… κάποιοι το παίζουν αρχηγοί μέσα στο σχολείο».

Δεκάδες μαθητές έγιναν μάρτυρες του άγριου ξυλοδαρμού, χωρίς να αντιδράσει κανένας, ενώ μάλιστα τράβηξαν και βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Πήγαμε στο “ΠΑΙΔΩΝ” την εξέτασε γιατρός, έκανε αξονική… είχε πονοκέφαλο από τα χτυπήματα στο κεφάλι… στο σώμα είχε κάτι εκδορές. Μετά την αστυνομία δεχόταν απειλητικά μηνύματα ότι “θα σε αποτελειώσουμε και τέτοια…» εξηγεί ο πατέρας της 14χρονης.

Στο σημείο του περιστατικού κλήθηκε η αστυνομία και συνέλαβε τις τρεις μαθήτριες και τις οδήγησε στο τμήμα, ενώ οι γονείς του θύματος υπέβαλαν μήνυση.

Το πρωί της Τρίτης 21 Νοεμβρίου γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το Γυμνάσιο του Περιστερίου, διαμαρτυρόμενοι για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας. «Ψυχολόγους στα σχολεία. Θέλουμε βοήθεια από την πολιτεία» δήλωσε ο γονιός ενός παιδιού.

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε: «Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στην ελληνική αστυνομία. Έχουμε σαφή πλέον αύξηση της παιδικής εγκληματικότητας η οποία ξαφνικά μετατρέπεται σε σκληρή. Όλες οι ενέργειες της αστυνομίας είναι σε συνάρτηση και με άλλα υπουργεία και να βρουν λύσεις…».