ΕΛΛΑΔΑ

Μεταμόρφωση Καρδίτσας: Οι κάτοικοι θέλουν να φύγουν από το χωριό - Επίσημο αίτημα για μετεγκατάσταση

Μεταμόρφωση Καρδίτσας: Οι κάτοικοι θέλουν να φύγουν από το χωριό - Επίσημο αίτημα για μετεγκατάσταση

Κακοκαιρία Daniel: Το χωριό της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας έχει χτυπηθεί από πλημμύρες τρεις φορές τα τελευταία 70 χρόνια. Αποφασισμένοι οι κάτοικοι να το εγκαταλείψουν.

Επίσημο αίτημα για την τη μετεγκατάσταση του χωριού τους σε άλλη περιοχή έχουν καταθέσει οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι του χωριού Μεταμόρφωση στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, τα τελευταία 70 χρόνια έχει καταστραφεί τρεις φορές από πλημμύρες, καθώς το χωριό είναι χτισμένο στο χαμηλότερο σημείο του Θεσσαλικού κάμπου, σε υψόμετρο μόλις 90 μέτρων.

Η μετεγκατάσταση κρίθηκε αναγκαία, καθώς το χωριό αποτελεί καταληκτικό σημείο για τους ποταμούς και τα νερά της βροχής.

Οι κάτοικοι ζήτησαν μετακίνηση πρώτης κατοικίας. Μετά από δημοψήφισμα κατέληξαν στο σημείο όπου θέλουν να μεταφερθεί το χωριό τους. Κι αυτό βρίσκεται στην περιοχή Καλυβάκια, περίπου 7 χιλιόμετρα μακριά.

«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να εξαγγείλει κάποια πράγματα. Εμείς έχουμε τις προτάσεις μας έτοιμες και στις 17:00 θα γίνει μία συνέλευση και ο κόσμος θα ψηφίσει ποιοι συμφωνούν με αυτές τις προτάσεις», είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Μεταμόρφωσης Πέτρος Κοντογιάννης και συνέχισε λέγοντας πως «οι προτάσεις είναι να γίνει όσο πιο ανώδυνη γίνεται η μετεγκατάσταση του χωριού. Το πρωταρχικό μας αίτημα είναι να μην γίνει απαλλοτρίωση των κατοικιών μας».