ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Πλημμυρισμένα υπόγεια και ζημιές σε δρόμους προκάλεσε έντονη βροχόπτωση

Αλεξανδρούπολη: Πλημμυρισμένα υπόγεια και ζημιές σε δρόμους προκάλεσε έντονη βροχόπτωση
ΕΡΤ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για να αντλήσει νερά σε υπόγεια σπιτιών, ενώ λόγω του μεγάλου όγκου τους που σε σύντομο χρονικό διάστημα έπληξε την περιοχή, σοβαρές ειναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στην αγροτική οδοποιία της περιοχής.

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη, καθώς τα έντονα φαινόμενα προκάλεσαν πλημμύρες σε αρκετά σημεία μέσα στην πόλη, εξαιτίας των φερτών υλικών που εμπόδιζαν την απορροή των υδάτων στα φρεάτια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για να αντλήσει νερά σε υπόγεια σπιτιών, ενώ λόγω του μεγάλου όγκου τους που σε σύντομο χρονικό διάστημα έπληξε την περιοχή, σοβαρές ειναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στην αγροτική οδοποιία της περιοχής.

Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση στον παραλιακό δρόμο Δικέλλων, που έπαθε καθίζηση από τα ορμητικά νερά, ενώ στην περιοχή Απαλού ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηλία Δαστερίδη έγινε τιτάνια προσπάθεια, να επιχωματώσουν το βόρειο τμήμα της κοινότητας, ώστε να μην πλημμυρίσουν σπίτια σε μία περιοχή όπου πριν 2 χρόνια περίπου είχαμε τον πνιγμό ενός πυροσβέστη από τα ορμητικά νερά.

Παράλληλα, ζημιές σημειώθηκαν επίσης και στις περιοχές Άβαντα, Παλαγίας Μεσημβρίας αλλά και στα ορεινά της Χηλής. Όπως επισημαίνει ο κ Δαστερίδης οι εργαζόμενοι όλων των υπηρεσιών Τεχνικής, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, ήταν επι ποδός μέχρι τα ξημερώματα για κάθε ενδεχόμενο. Σήμερα καταγράφεται το ύψος των ζημιών για την έγκαιρη αποκατάσταση τους, γίνονται παρεμβάσεις σε όλες τις ιρλανδικές διαβάσεις που επλήγησαν, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την επικείμενη κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την περιοχή από το βράδυ της Παρασκευής.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: ΕΡΤ