ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Έπεσαν σοβάδες σε δημοτικό σχολείο - Εκκενώθηκε το κτήριο

Βόλος: Έπεσαν σοβάδες σε δημοτικό σχολείο - Εκκενώθηκε το κτήριο

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου σταμάτησε η λειτουργία της μίας πτέρυγας από τις δύο που λειτουργεί το σχολείο, με τον διάδρομο της εισόδου να έχει γεμίσει με μπάζα. 

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων σε αρκετές περιοχές της χώρας, με πρόσφατο παράδειγμα το 21ο δημοτικό σχολείο Βόλου, όπου σοβάδες έπεσαν από την οροφή, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσουν κάποιο παιδί ή κάποιον εκπαιδευτικό, από καθαρή τύχη.

Με απόφαση του δημάρχου σταμάτησε η λειτουργία της μίας πτέρυγας από τις δύο που λειτουργεί το σχολείο, με τον διάδρομο της εισόδου να έχει γεμίσει με μπάζα.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Πολύζος μίλησε στην ΕΡΤ Βόλου και δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί που πήγαν στο σχολείο το πρωί βρήκαν πεσμένους τους σοβάδες και αμέσως η διεύθυνση ενημέρωσε την τεχνική υπηρεσία του δήμου, ενώ κλιμάκιο έκανε αυτοψία και αποφασίστηκε να γίνει άμεση παρέμβαση.

Έτσι, ο δήμος αποφάσισε να κλείσει τη μία πτέρυγα που στεγάζει τα έξι τμήματα από τα 12 του δημοτικού και να γίνει επιδιόρθωση της ζημιάς. Επομένως, για σήμερα Παρασκευή λειτούργησε το μισό σχολείο.

«Μίλησα με τον αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου και με διαβεβαίωσε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες θα κάνουν άμεση παρέμβαση μέσα στο Σαββατοκύριακο και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από Δευτέρα», τόνισε ο κ. Πολύζος.

Στο συγκεκριμένο κτίριο δεν λειτουργεί ούτε το γυμναστήριο, καθώς υπέστη ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.