ΕΛΛΑΔΑ

O κορυφαίος ελεύθερος σκοπευτής της Ευρώπης είναι Έλληνας - Η εξομολόγησή του στην κάμερα

O κορυφαίος ελεύθερος σκοπευτής της Ευρώπης είναι Έλληνας - Η εξομολόγησή του στην κάμερα

«Μπορείς να κάνεις εύκολα βολή και στα 1500 μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του μίλησε στην κάμερα του ALPHA ο κορυφαίος ελεύθερος σκοπευτής της Ευρώπης, o οποίος είναι... Έλληνας!

«Υπάρχει ένα μοτίβο για την αναπνοή σου. Μπορείς να κάνεις εύκολα βολή και στα 1500 μέτρα. Εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες. Η νύχτα επηρεάζει. Μπορεί να σε ρίξει στα 800 με 1000 μέτρα αλλά και πάλι είναι μεγάλη απόσταση για να κάνεις τη δουλειά σου», σχολίασε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» ο Έλληνας, που για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του.

«Στην Ευρώπη φέραμε κάποια καλά αποτελέσματα την τελευταία διετία. Πάντα, όμως, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να έχει ένας ελεύθερος σκοπευτής είναι η προσαρμοστικότητα στα πάντα. Δεν είναι πάντα ο στόχος αυτό που κοιτάμε. Μπορεί να είναι και οι πληροφορίες», πρόσθεσε για τους ειδικούς διαγωνισμούς που συμμετέχουν οι χώρες.

Όσο για το πόσο μπορεί να αντέξει ένας στρατιωτικός είπε: «Κάποιος μπορεί να είναι ελεύθερος σκοπευτής όσο αντέχει. Δεν είναι τα μάτια που σε προδίδουν πρώτα. Το σώμα σου και η ψυχολογία σου θα σε εγκαταλείψουν πρώτα. Θέλει καλή φυσική κατάσταση οπότε θα αντέξεις στο πεδίο για 10-15 χρόνια. Αυτό που θέλουμε είναι να πετυχαίνουμε πάντα το στόχο μας».