ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικευόμενος γιατρός ξεσπά: «Δουλεύουμε 32ωρα σερί - Έφτασα σε ένα τέλμα»

Ειδικευόμενος γιατρός ξεσπά: «Δουλεύουμε 32ωρα σερί - Έφτασα σε ένα τέλμα»

Ο Ανδρόνικος Κωστακίδης που εργάζεται ως ειδικευόμενος γιατρός μιλά για τα πολύ απαιτητικά ωράρια εργασίας στα νοσοκομεία - «Είναι ένα burn out».

Τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ειδικευόμενος γιατρός που εργάζεται στο ΕΣΥ περιέγραψε σε βίντεο που δημοσίευσε στο Tiktok, ο Ανδρόνικος Κωστακίδης.

Ο Ανδρόνικος Κωστακίδης όπως είπε μεταξύ άλλων στο βίντεο του που έγινε viral ότι «εργάζεται 32ωρα σερί, πολλές φορές τρία και τέσσερα μέσα στην εβδομάδα».

Το μεσημέρι της Κυριακής μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται» εξηγώντας ποιο ήταν το μήνυμα που επιθυμεί να στείλει μέσα από το βίντεο που ανήρτησε.

«Ζητάω να δώσω στον ειδικευόμενο να καταλάβει ότι μπορεί να νομίζει ότι περνάει κούραση αλλά αυτό είναι ένα burn out. Προσπαθώ να ευαισθητοποιήσω τον περιγυρό του, την οικογένεια του, για να αντιληφθούν ότι δεν είναι απλά κουρασμένος αλλά βιώνει μια κατάσταση που έχει και μια παθολογία από πίσω».

Μιλώντας για το πώς επηρεάζεται ο ίδιος από αυτές τις συνθήκες δήλωσε:

«Προσωπικά είχα να αντιμετωπίσω πολλά προβλήματα για αυτό έκανα και το βίντεο, γιατί έφτασα σε ένα τέλμα. Μπορεί ο ειδικευόμενος στην προσωπική του ζωή να δυσκολευτεί πάρα πολύ για τις συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσει σε ένα νοσοκομείο».

Διευκρίνισε δε ότι με το βίντεο του δεν είχε σκοπό να στραφεί κατά του ΕΣΥ καθώς όπως είπε είναι ευρέως γνωστό πως υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό στα νοσοκομεία: «Δεν ήθελα να απευθυνθώ στο ΕΣΥ αλλά στο περιβάλλον γύρω από εμάς.Είναι παντού γνωστό ότι δεν έχουμε προσωπικό στα νοσοκομείο. Συνεπώς αν στο νοσοκομείο υπήρχαν σε κάθε ειδικότητα 10-12 ειδικευόμενοι, ο ειδικευόμενος που εφημερεύει στο 24ωρο θα είχε την δυνατότητα να φύγει».