ΕΛΛΑΔΑ

Με μια ώρα καθυστέρηση άνοιξαν τα σχολεία σε Φλώρινα-Πρέσπες λόγω καιρικών συνθηκών

Με μια ώρα καθυστέρηση άνοιξαν τα σχολεία σε Φλώρινα-Πρέσπες λόγω καιρικών συνθηκών

Η κακοκαιρία Bettina προκάλεσε πολλά προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα με χαμηλές θερμοκρασίες και πάγο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο πάγος στους Δήμους Φλώρινας και Πρεσπών προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στους κατοίκους.

Χαρακτηριστικό των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν, είναι το γεγονός πως τα θερμόμετρα έφτασαν στους -7, θερμοκρασίες που δεν επέτρεψαν στους μαθητές να μεταβούν στα σχολεία τους στην καθορισμένη ώρα.

Έτσι, τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες άνοιξαν στις 9:15 αντί για τις 8:15, ώστε οι μαθητές να μην αντιμετωπίσουν κινδύνους τόσο κατά την μετάβαση στα σχολεία τους όσο και κατά την παραμονή τους σε αυτά.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το βράδυ του Σάββατο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να βοηθήσει επισκέπτες στην τοπική κοινότητα Νυμφαίου των οποίων τα οχήματα δεν φορούσαν χειμερινά ελαστικά και δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα μηχανήματα αποχιονισμού και οι αλατιέρες δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν, αφού οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές και δημιουργούνται στρώματα πάγου στο οδόστρωμα που είναι άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς.

Τζάκια σόμπες και τα καλοριφέρ έχουνε ανάψει εδώ και πάρα πολύ καιρό και πιο έντονα τις ημέρες αυτές που η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Το χιονοδρομικό κέντρο Φλώρινας -Πισοδερίου άνοιξε προσκαλώντας τους επισκέπτες να απολαύσουν τα παιχνίδια με το χιόνι, τις βόλτες με τους εναέριους αναβατήρες και περιηγήσεις στα χιονισμένα ορειβατικά μονοπάτια της περιοχής της Φλώρινας.