ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία της 4χρονης Αμπιγκέιλ μετά την απελευθέρωσή της

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία της 4χρονης Αμπιγκέιλ μετά την απελευθέρωσή της
Η Αμπιγκέιλ με τη θεία της Liron, τη Δευτέρα.
Ιατρικό Κέντρο Παίδων Schneider

Η μικρή Αμερικανίδα Aμπιγκέϊλ Μορ Ίνταν είναι πλέον ελεύθερη - Έχασε και τους δύο της γονείς στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου - Η πρώτη φωτογραφία της μετά την απελευθέρωσή της από τη Χαμάς

Εννέα παιδιά, τέσσερις γυναίκες και ένας Ρωσοϊσραηλινός είναι οι 14 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς και γύρισαν στην πατρίδα τους το Ισραήλ.

Μεταξύ αυτών και η μικρή Αμερικανίδα Aμπιγκέϊλ Μορ Ίνταν η οποία αφού είδε να δολοφονούνται οι γονείς της, κατάφερε να βρει καταφύγιο στο σπίτι της οικογένειας Μπροντέτζ. Ο αδελφός και η αδελφή της, Μάικλ και Αμάλια, γλίτωσαν αφού κρύφθηκαν σε ένα ντουλάπι.

family.jpg
Ο πατέρας της Ρόι Ένταν, 43 ετών, φωτορεπόρτερ, και η σύζυγός του Σμαντάρ Ένταν, 40, δολοφονήθηκαν, αλλά εκείνη δραπέτευσε στο σπίτι ενός γείτονα.

Ο 10χρονος αδερφός της και η εξάχρονη αδερφή της, που είδαν τους γονείς τους να εκτελούνται, κρύφτηκαν για 14 ώρες και επέζησαν, ενώ η μικρή Άμπιγκειλ απήχθη.

Ο αδελφός της Μάικλ έκανε ένα ανατριχιαστικό τηλεφώνημα στον παππού του Κάρμελ ενώ ήταν παγιδευμένοι μέσα στην ντουλάπα.

«Παππού, τρομοκράτες σκότωσαν τον μπαμπά έξω από το σπίτι, σκότωσαν τη μαμά και η Άμπιγκειλ είναι μέσα. Είμαι μόνος με την Αμαλία». Κρύφτηκαν εκεί για 14 ώρες μέχρι να τους έσωσε ένας συγγενής τους και να τους οδήγησε σε ένα καταφύγιο. Η Άμπιγκεϊλ, το μικρότερο αδερφάκι, κατάφερε με κάποιο τρόπο να βρει το δρόμο για τη γειτόνισσα της. Η οικογένεια Μπρόντατς πήρε την Άμπιγκεϊλ καθώς ξεκίνησε το μακελειό. Η μητέρα, η Άγαρ, τα τρία της παιδιά και η Άμπιγκεϊλ στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σημειώνεται ότι συνολικά έχουν απελευθερωθεί 63 από τους περίπου 240 ομήρους που κρατούνται στη Γάζα μετά την απαγωγή τους, στις 7 Οκτωβρίου. Από αυτούς, οι 39 αφέθηκαν ελεύθεροι στο πλαίσιο της συμφωνίας προσωρινής παύσης του πυρός που προβλέπει την απελευθέρωση 50 γυναικών και παιδιών, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων.