ΕΛΛΑΔΑ

Drones και τρακτέρ με GPS – Οι νέες τεχνολογίες κερδίζουν έδαφος στην ελληνική γεωργία

Drones και τρακτέρ με GPS – Οι νέες τεχνολογίες κερδίζουν έδαφος στην ελληνική γεωργία

Μονόδρομο για τον εγχώριο πρωτογενή τομέα αποτελεί η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών κι εφαρμογών γεωργίας ακριβείας. Ειδικότερα εάν ο πρωτογενής τομέας της χώρας θέλει να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός και να έχει μέλλον.

Όπως επισημάνθηκε σε σχετική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη σιγά – σιγά οι Έλληνες αγρότες προσαρμόζονται στις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής, θα πρέπει όμως να επιταχύνουν τον βηματισμό τους.

Ψεκαστικά drones, λιπασματοδιανομείς ακριβείας, τρακτέρ με GPS. Η ελληνική γεωργία μετασχηματίζεται και εκσυγχρονίζεται. Η μετάβαση του Έλληνα αγρότη στη νέα ψηφιακή εποχή κρίνεται αναγκαία για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου. Ο ρυθμός ενσωμάτωσης των συστημάτων ευφυούς γεωργίας, ωστόσο, δεν είναι τόσο γρήγορος όσο θα έπρεπε, παρά τα οφέλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πολύ σημαντικό για τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων είναι να γίνονται τακτικά και προληπτικά συντηρήσεις στον εξοπλισμό, αλλά και στη χρήση τους, ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας, που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, από τον ΕΛΓΟ - Δήμητρα και το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων