ΕΛΛΑΔΑ

Το κλιματιστικό που επιλέγουμε για το σπίτι μας

Το κλιματιστικό που επιλέγουμε για το σπίτι μας

Διαφημιστική καταχώριση της Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V.

Στην αναζήτηση μιας επαρκούς λύσης για τη θέρμανση του σπιτιού τους, βρίσκονται τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, εν όψει του χειμώνα.

Η στροφή από «παραδοσιακές» λύσεις θέρμανσης προς επιλογές που ενσωματώνουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογικής προόδου είναι το ζητούμενο για τους σύγχρονους καταναλωτές, ειδικά όταν αφορά τη θερμοκρασία του σπιτιού.

Τα πλεονεκτήματα που κάνουν ένα κλιματιστικό την κατάλληλη επιλογή

Ανάμεσα στις λύσεις για να διατηρείται η θερμοκρασία εντός του σπιτιού μας στα κατάλληλα επίπεδα όλο τον χρόνο, είναι και τα κλιματιστικά μηχανήματα της Samsung, με δυνατότητες που ικανοποιούν τις ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτιού.

Συγκεκριμένα το Samsung WindFree™ Elite μπορεί να μετατρέψει το σπίτι μας στη ζώνη άνεσής μας διαμορφώνοντας το κατάλληλο περιβάλλον, τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όσο και κατά τους χειμερινούς μήνες. Επιπλέον, μας προσφέρει τη δυνατότητα να διαχειριζόμαστε και να παρακολουθούμε την κατανάλωση ενέργειας του με «έξυπνο» τρόπο μέσω της εφαρμογής SmartThings.

Πιο αναλυτικά, το WindFree™ Elite της Samsung διαθέτει ενεργειακή ετικέτα A+++1 και μπορεί να ζεστάνει το σπίτι αποτελεσματικά, καθώς στην πραγματικότητα αποτελεί μια αντλία θερμότητας που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια, και δωρεάν ενέργεια που διατίθεται στον αέρα έξω από το σπίτι σα,ς για να εξασφαλίσει έναν άνετο ζεστό εσωτερικό χώρο.

Το συγκεκριμένο κλιματιστικό διαθέτει αισθητήρα ανίχνευσης κίνησης ο οποίος επιτρέπει στη μονάδα να ψύχει αποτελεσματικά το σπίτι σας2 αυτορυθμίζοντας τη δραστηριότητά της. Η θέρμανση και η ψύξη λειτουργεί όταν και όπου τη χρειάζεστε. Ο αισθητήρας ανίχνευσης κίνησης αντιδρά όταν φεύγετε ή μπαίνετε στο δωμάτιο, μεταβαίνοντας σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας και τελικά σε κατάσταση αναμονής όταν δεν ανιχνεύει πλέον κίνηση. Μόλις μετακινηθείτε, αρχίζει να λειτουργεί ξανά.

Όσον αφορά στην ψύξη, το κλιματιστικό WindFree™ Elite της Samsung μπορεί να μας προσφέρει ένα δροσερό σπίτι, χωρίς απευθείας ψυχρά ρεύματα αέρα3 και χωρίς δυνατούς θορύβους4 που μας ενοχλούνυτό επιτυγχάνεται καθώς το συγκεκριμένο μηχάνημα διανέμει ομοιόμορφα και αθόρυβα τον αέρα από τις 23.000 μικρο-οπές που διαθέτει, με αποτέλεσμα η πολύ συχνά δυσάρεστη αίσθηση των ψυχρών ρευμάτων αέρα απευθείας πάνω στο σώμα μας να εξαλείφεται..

Το WindFree™ Elite κάνει το σπίτι μας λίγο πιο έξυπνο, καθώς συνδέεται, ρυθμίζεται απομακρυσμένα και δείχνει την κατανάλωση ενέργειας του, μέσα από την εφαρμογή SmartThings της Samsung. Η εφαρμογή SmartThings5 με τη λειτουργία Energy, παρέχει σε εμάς τους καταναλωτές την επίβλεψη της ενέργειας που χρησιμοποιείται για τις συνδεδεμένες στην εφαρμογή συσκευές . Μέσω του SmartThings App, όπου κι αν βρισκόμαστε, μπορούμε να ελέγξουμε τις συνδεμένες συσκευές μας και να τις ρυθμίσουμε όπως προτιμάμε. Για τη χρήση της εφαρμογής και της λειτουργίας Energy, χρειάζεσαι σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο Wi-Fi, λογαριασμό Samsung SmartThings και έκδοση λογισμικού Android 5.0 ή iOS 10.0 ή νεότερη έκδοση.

Ειδικά για εμάς που αναζητούμε αυτή την εποχή μια λύση θέρμανσης, το κλιματιστικό WindFree™ Elite της Samsung και οι δυνατότητες που μας παρέχονται μέσω του SmartThings Energy, είναι ο συνδυασμός που οδηγεί στην κατάλληλη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, με έξυπνο τρόπο.

1*2Το WindFree™ Elite έχει SCOP A+++. Οι ενεργειακές ετικέτες, όπως φαίνεται, βασίζονται σε εκδόσεις 9k Btu και είναι σύμφωνες με την ταξινόμηση ετικετών 2019 με αριθμό ΕΕ αριθ. 626/2011 (LOT 10), σε κλίμακα από D έως A+++.

2*Εάν δεν εντοπιστεί κίνηση μετά από 20 λεπτά (ο αισθητήρας θα αρχίσει να ανιχνεύει την απουσία κίνησης μετά από τουλάχιστον 5 λεπτά και έως και 60 λεπτά το πολύ.), θα μεταβεί αυτόματα στη λειτουργία WindFree εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά θα επιστρέψει στο κανονικό μόλις ξαναρχίσει η δραστηριότητα. Διαθέσιμο για το WindFree™ Elite και το Nordic WindFree™ Geo.

3*Η ASHRAE (η Αμερικανική Εταιρεία Μηχανικών Θέρμανσης, Ψύξης και Κλιματισμού) ορίζει τον «στάσιμο αέρα» ως ρεύματα αέρα που κινούνται με ταχύτητες κάτω από 0,15 m/s, χωρίς ψυχρά ρεύματα.

4*Δοκιμασμένο εσωτερικά στο μοντέλο AR12TXCAAWKNEU σε ανηχοϊκό περιβάλλον. Σε αθόρυβη λειτουργία (χαμηλός ανεμιστήρας) παράγει ηχητική πίεση 23 dB(A). Το επίπεδο ηχητικής πίεσης είναι μια σχετική τιμή, ανάλογα με την απόσταση και το ακουστικό περιβάλλον. Το επίπεδο ηχητικής πίεσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας.

5*Απαιτείται σύνδεση Wi-Fi και λογαριασμός Samsung SmartThings. Απαιτεί Android 5.0 ή μεταγενέστερη έκδοση & iOS 10.0 ή νεότερη έκδοση. Απαιτείται σύνδεση με το κιτ Wi-Fi και ασύρματο δίκτυο με σύνδεση στο διαδίκτυο. Το ποσό των εξοικονομούμενων δαπανών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το πρόγραμμα ηλεκτρικής ενέργειας του χρήστη, η εσωτερική/εξωτερική θερμοκρασία και άλλες συνθήκες χρήσης. Με την εφαρμογή SmartThings, ο χρήστης μπορεί για παράδειγμα να προγραμματίσει την εκκίνηση της σχετικής εσωτερικής μονάδας Samsung όταν η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρεται στη χαμηλότερη προσφερόμενη τιμή ή να προγραμματίσει την απενεργοποίηση της μονάδας όταν δεν χρησιμοποιείται για να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας.