ΕΛΛΑΔΑ

«Ξεκινάμε για δουλειά και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε»: Oδηγός ΟΑΣΘ δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

ert
ertnews.gr

Πριν από μια βδομάδα νεαροί επιβάτες ξυλοκόπησαν οδηγό του ΟΑΣΘ γιατί τους είπε να κάνουν ησυχία

Οι συχνές επιθέσεις σε οδηγούς λεωφορείων έχει προκαλέσει ανησυχία στον επαγγελματικό κλάδο και στην διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης

Πριν από μια βδομάδα νεαροί επιβάτες ξυλοκόπησαν τον οδηγό, γιατί τους είπε να κάνουν ησυχία και το βράδυ της Κυριακής έγινε επίθεση και σε άλλο οδηγό από επιβάτες όταν τους έκανε παρατήρηση για το κάπνισμα. Ο οδηγός, που απειλήθηκε με μαχαίρι μιλά στην ΕΡΤ.

«Ήμουν στο τιμόνι, οδηγούσα Βασιλέως Γεωργίου, στάση Ευζώνων συγκεκριμένα, και ήρθε ένας στα καλά του καθουμένου άρχισε να βρίζει τη Μακεδονία, εμένα και ξαφνικά έβγαλε μαχαίρι. Ήμουν τυχερός, υπήρξε λεκτική βία, του μίλησα μαλακά, προσπάθησα, ήταν θέμα τύχης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οδηγός του αστικού λεωφορείου.

Τελευταίο περιστατικό η επίθεση σε βάρος οδηγού τα μεσάνυχτα της Κυριακής από νεαρούς επιβάτες όταν τους έκανε παρατήρηση για το κάπνισμα.

«Υπάρχει ανασφάλεια σε όλους μας ξεκινάμε για δουλειά το πρωί και δεν ξέρουμε αν θα πάμε σπίτι ή αν θα καταλήξουμε στο νοσοκομείο. Πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα. Πολλά δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα γιατί είναι λεκτικά αλλά πλέον έχουν αρχίσει και γίνονται και επιθέσεις κανονικές», τονίζει ο οδηγός Δημήτρης Λογοθέτης.

Οι νεαροί έσπασαν το προστατευτικό τζάμι της καμπίνας πίσω από τον οδηγό με την κατάσταση να ξεφεύγει. Ο οδηγός ζήτησε βοήθεια μέσα ασυρμάτου και οι ταραξίες τράπηκαν σε φυγή.

Όπως λένε οι οδηγοί οι επιθέσεις σε βάρος τους συνεχώς αυξάνονται ενώ πολλά περιστατικά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ένας τρόπος που θα μπορούσαν να προστατευτούν είναι να δημιουργηθεί μία κλειστή καμπίνα στη θέση του οδηγού.

«Τα περιστατικά αυτά τείνουν να πάρουν τη μορφή μάστιγας ειδικά τις νυχτερινές ώρες και ειδικά από άτομα νεαρά σε ηλικία», σχολιάζει ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας.

Μόλις πριν από μια βδομάδα οδηγός της γραμμής προς Μηχανιώνα, ξυλοκοπήθηκε άγρια όταν έκανε συστάσεις σε επιβάτες για να κάνουν ησυχία.

«Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και θα δούμε στο κοντινό μέλλον σε περίπτωση, που συνεχιστούν αυτά πώς θα αντιδράσουμε», επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου εργαζομένων, Αλέξης Γεωργιάδης.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο κάποιοι από τους δράστες να είναι ίδιοι και στις δυο επιθέσεις.