ΕΛΛΑΔΑ

Ρότζερ Γουότερς: Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα - «Είναι κλεμμένα από τον Παρθενώνα»

Ρότζερ Γουότερς: Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα - «Είναι κλεμμένα από τον Παρθενώνα»

Ο ιδρυτής των Pink Floyd παράλληλα χαρακτήρισε «μαριονέτα» τον Βρετανό πρωθυπουργό για την στάση του απέναντι στην Ελλάδα και το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα

Την ώρα που οι Βρετανοί... βράζουν με τον Ρίσι Σούνακ και την ντροπιαστική στάση του απέναντι στην Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ο «εγκέφαλος» των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς εξαπέλυσε μύδρους.

Ο Γουότερς, γνωστός φιλέλληνας και χρόνια πολέμιος της βρετανικής κυβέρνησης για τη στάση που κρατάει για την επιστροφή των Γλυπτών στη γενέτειρά τους, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA για το θέμα.

«Οι Άγγλοι τα έκλεψαν από τον Παρθενώνα, είναι μέρος του Παρθενώνα και προφανώς πρέπει να είναι πάνω στον Παρθενώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο θρυλικός μουσικός.

«Είμαστε οι χειρότεροι όλων. Δυστυχώς είναι ακόμη στο αίμα τους και για τον λόγο αυτό έχουμε ακόμη υποτελείς στη μοναρχία. Είναι πολύ μεγάλη η δεξιά πτέρυγα που θέλει να κυβερνά τον κόσμο και βλέπουν τους υπόλοιπους σαν υπηρέτες και σκλάβους», συνέχισε αναφορικά με την πολιτική της Βρετανίας.

Ο Γουότερς δεν έμεινε εκεί καθώς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Ρίσι Σούνακ, τον οποίο χαρακτήρισε μαριονέτα: «Μια μαριονέτα, ένα τίποτα, παντρεμένος με μια δισεκατομμυριούχο. Είναι ελάχιστος και μηδαμινός».