ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Παρίσταναν τους «τεχνικούς» της ΔΕΗ αλλά ξάφριζαν χρήματα και χρυσαφικά

astynomia

Oi δράστες εισήλθαν στο εσωτερικό της οικίας και με τη μέθοδο της απασχόλησης έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα

Προσποιούμενοι τους τεχνικούς της Δ.Ε.Η., κλέφτες απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και κοσμήματα από την οικία της μίας γυναίκας, ενώ ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο αποπειράθηκαν να εισέλθουν στην οικία της δεύτερης με σκοπό την κλοπή, όπως αναφέρει η ertnews.gr

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας δύο περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένης και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών στη Λάρισα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ταυτοποιημένων ημεδαπών και άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών τους, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής, τετελεσμένης και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, πρωινές ώρες της 13-08-2023, οι δράστες, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, μετέβησαν στην οικία της μίας γυναίκας όπου, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους – τεχνικούς της Δ.Ε.Η., εισήλθαν στο εσωτερικό και με τη μέθοδο της απασχόλησης, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και κοσμήματα (βέρα, δαχτυλίδι κ.ά.), ενώ,, λίγο νωρίτερα, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, αποπειράθηκαν να εισέλθουν και στην οικία της δεύτερης, με σκοπό να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό ή αντικείμενα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συνιστά:

  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).