ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο – Πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Αττική

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο – Πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Αττική

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-12-2023/1300, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Στον χάρτη της κακοκαιρίας βρίσκεται και η Θεσσαλία, όπου την Τετάρτη 6-12-2023 σύμφωνα με τη νεότερη πρόγνωση της ΕΜΥ προβλέπεται να εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Παρακαλούνται οι πολίτες, όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα:

Α. Για σήμερα Δευτέρα (04-12-2023) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική και νότια χώρα έως αργά το απόγευμα. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν κατά τόπους οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Β. Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από το βράδυ της Τρίτης (05- 12-2023) και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023).

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Τρίτη (05-12-2023)

  • Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο.
  • Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

Την Τετάρτη (06-12-2023)

  • Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια έως το μεσημέρι.
  • Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως αργά το απόγευμα.
  • Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των έκτακτων δελτίων γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Ο καιρός την Τρίτη

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στα δυτικά από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά νωρίς το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά και το βράδυ στα νότια θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από 8 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Αττική. Από το βράδυ αυξημένες βροχές οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 8 και 13 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και νωρίς το πρωί στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη δυτική και κυρίως τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Πελοπόννησο και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα στις δυτικές Κυκλάδες οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα από το βράδυ σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τμήματα ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, έως το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια, έως αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως την Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το πρωί και μέχρι το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα στα βόρεια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 7 έως 18 και τοπικά 19 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε 15χρονη από τους Αμπελοκήπους

Τέμπη: Έντονη συγκίνηση στην τελετή απονομής πτυχίου στις αδικοχαμένες φοιτήτριες στο ΑΠΘ

«Αστακός» η Αθήνα για την επέτειο Γρηγορόπουλου και την επίσκεψη Ερντογάν - Τα μέτρα της ΕΛΑΣ