ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Χωρίς ταξί και σήμερα Τετάρτη οι δρόμοι της Αθήνας

Απεργία: Χωρίς ταξί και σήμερα Τετάρτη οι δρόμοι της Αθήνας

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου τα ταξί, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων αντιδρά στο φορολογικό νομοσχέδιο

Σε εξέλιξη είναι οι επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησε από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α), αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων αποφάσισε να προχωρήσει μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ. σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας.

«Κανένα ταξί στο δρόμο, πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας καταστρέφεται» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Χωρίς ταξί και σήμερα η Αθήνα

Υπενθυμίζεται, πως το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, πραγματοποιώντας 48ωρη απεργία (Τρίτη και Τετάρτη) και εκφράζοντας «την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για την φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης». Έτσι, οι ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής απεργούν και σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.

«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.