ΕΛΛΑΔΑ

Κίνηση τώρα: Κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας - Πού υπάρχουν προβλήματα

Κίνηση τώρα: Κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας - Πού υπάρχουν προβλήματα
Newsbomb.gr

Κίνηση τώρα: Ακόμη ένα πρωινό «κόλαση» για τους οδηγούς που κινούνται στους δρόμους της Αττικής το πρωί της Τετάρτης καθώς οι βασικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου έχουν «φρακάρει».

Οπλισμένοι με υπομονή για ακόμα ένα πρωινό θα πρέπει να είναι οι οδηγοί καθώς υπάρχει αυξημένη κίνηση στους δρόμους του Λεκανοπεδίου

Σημαντικές καθυστερήσεις μεταξύ άλλων παρουσιάζει η Αθηνών-Λαμίας, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου, τη Βασιλίσσης Αμαλίας και η Φιλελλήνων.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία κίνηση παρατηρείται:

  • Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος)
  • Λ. Κηφισού ( Ανοδος)
  • Αλεξάνδρας
  • Βασ. Σοφίας (άνοδος)
  • Βασ. Σοφίας (κάθοδος)
  • Πανεπιστημίου
  • Σταδίου
  • Βασ. Αμαλίας
  • Φιλελλήνων
  • Μιχαλακοπούλου

Την ίδια ώρα στην Αττική Οδό σημειώνονται καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα: 5'-10' στην έξοδο για Λαμία, 5'-10' από κόμβο Πλακεντίας έως κόμβο Κηφισίας. Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο 15'-20 από κόμβο Μεταμόρφωσης έως κόμβο Κηφισίας.

Μετρό: Ποιοι σταθμοί κλείνουν σήμερα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Κλείνουν σήμερα δύο σταθμοί του Μετρό, με εντολή της αστυνομίας, λόγω συγκεντρώσεων και πορειών για τη συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αναμένεται να κλείσουν σταθμοί του Μετρό, ενώ πιθανές είναι και οι μεταβολές δρομολογίων των ΜΜΜ που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του Μετρό θα κλείσει από τις 9:00 και μέχρι νεωτέρας και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 και μέχρι νεωτέρας.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις από μαθητές, φοιτητές, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς.

Στους δρόμους της Αθήνας σήμερα είναι επί ποδός 4.000 αστυνομικοί απο όλες της υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Άνδρες των ΜΑΤ, της ΔΡΑΣΗΣ, της ΔΙΑΣ, της Τροχαίας αλλα και της ασφάλειας, οι οποίοι θα έχουν τα μάτια τους ανοιχτά ώστε να εντοπίσουν άτομα που ίσως θελήσουν να παρεισφρήσουν στις πορείες και να προκαλέσουν ένταση και βίαιες πράξεις ενάντια στο μήνυμα των διαδηλωτών.

Έντονη θα είναι η κινητικότητα και στον αέρα, καθώς τα πτητικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ θα πετούν συνεχώς. Το ελικόπτερο θα επιτηρεί ενώ τα drones θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ώστε να αξιολογούνται κινήσεις και να επανασχεδιάζεται η κατάσταση. Τέλος σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο "Αίαντας", το υδροβόλο όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μνήμης στα Προπύλαια και πορεία μαθητών και φοιτητών. Στις 18:00 θα ακολουθήσει στο ίδιο σημείο συγκέντρωση από συλλογικότητες και φορείς.