ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Σε έμφραγμα οφείλεται ο θάνατος του απόστρατου της ΕΛ.ΑΣ. - Το τελευταίο του τηλεφώνημα

Αχαΐα: Σε έμφραγμα οφείλεται ο θάνατος του απόστρατου της ΕΛ.ΑΣ. - Το τελευταίο του τηλεφώνημα

Ο 61χρονος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της Δευτέρας στη δυτική Αχαΐα

Σε έμφραγμα αποδίδεται ο θάνατος του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός έξω από το χωριό Άρλα στη δυτική Αχαΐα.

Ο 61χρονος Μιχάλης Ματσάκος αγνοείτο από το απόγευμα της Κυριακής, όταν έφυγε από το σπίτι του για να πάει σε φαρμακείο, αλλά δεν γύρισε ποτέ, ενώ ο τραγικός επίλογος της εξαφάνισής του γράφτηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν και εντοπίστηκε νεκρός.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, η μαρτυρία πυροσβέστη, κατοίκου της περιοχής που υπηρετεί στη ΒΙΠΕ Πατρών, ήταν καθοριστικής σημασίας, για την εξέλιξη των ερευνών και τον εντοπισμό του άτυχου άνδρα μέσα σε αμπελώνα, από άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας.

Ο ένστολος, στις 11.20 π.μ. της Δευτέρας, είδε τη μαύρη μερσεντές του 61χρονου να κινείται στο χωριό και εν συνεχεία να μπαίνει σε έναν χωματόδρομο. Η αξιοποίηση της πληροφορίας πριν τα μεσάνυχτα «οδήγησε» τα στελέχη της ΕΜΑΚ και τον «Τζόρνταν», τον εκπαιδευμένο σκύλο της Μονάδας, στο σημείο όπου κείτονταν νεκρός.

Η σορός που δεν έφερε εμφανή τραύματα, εντοπίστηκε σε ύπτια θέση, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το ΙΧ, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί λόγω των αυλακώσεων που είχαν προκληθεί στον δρόμο από τις βροχοπτώσεις. Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δ. Αχαΐας που ανέλαβαν την υπόθεση, αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή η εγκληματική ενέργεια. Ο θάνατός του, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οφείλεται σε έμφραγμα.

Τραγική ειρωνεία, λίγες ώρες πριν τη δήλωση εξαφάνισης στο ΤΑ Αιγιαλείας, ανιψιός του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 61χρονο, με εκείνον στην ερώτηση πού βρίσκεται ν’ απαντά «στο Λόγγο, έρχομαι». Οπως φάνηκε εκ των υστέρων, τη στιγμή της συνομιλίας ο άνδρας βρισκόταν στον οικισμό «Λογγός» στη Δ. Αχαΐα, ωστόσο ο λάθος τονισμός της τοποθεσίας έδωσε την αίσθηση στον συνομιλητή του πως ήταν εντός των ορίων της Αιγιάλειας, με αποτέλεσμα να τον αναζητούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του τοπικού μέσου, αρχικά οι έρευνες για τον εντοπισμό του επικεντρώθηκαν στην Ερυμάνθεια, με βάση το τελευταίο στίγμα που «έδωσε» το κινητό του τηλέφωνο προχθές το πρωί και συγκεκριμένα μεταξύ των περιοχών Διάσελο και Κορφοβούνι.
Αναπάντητο, ωστόσο, παραμένει το ερώτημα τι ήταν αυτό που τον παρακίνησε να κατευθυνθεί από το Αίγιο σε περιοχές του Δήμου Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως ο άνδρας βρισκόταν σε σύγχυση, ενώ εικάζεται πως αποπροσανατολίστηκε εξαιτίας κάποιων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.