ΕΛΛΑΔΑ

Νέα απάτη σε βάρος 45χρονης στον Βόλο: Επιτήδειοι «άδειασαν» τον λογαριασμό της

Νέα απάτη σε βάρος 45χρονης στον Βόλο: Επιτήδειοι «άδειασαν» τον λογαριασμό της

Δεν έχουν τέλος οι απάτες που σημειώνονται με θύματα ανυποψίαστους πολίτες

Μία 45χρονη επαγγελματίας από τον Βόλο είδε να αδειάζει ο τραπεζικός της λογαριασμός από τη μία στιγμή στην άλλη.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, η άτυχη γυναίκα δεν έλαβε ειδοποίηση ασφαλείας από το σύστημα της τράπεζας παρά μόνο όταν τα χρήματα είχαν ήδη κάνει «φτερά».

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται μία 45χρονη επαγγελματίας, η οποία Χριστουγεννιάτικα «κλαίει» τα χρήματά της και μάλιστα με τρόπο ανεξήγητο.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, η επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της αισθητικής, έλαβε από το σύστημα της τράπεζας όπου διατηρεί λογαριασμό, ειδοποίηση στο κινητό της τηλέφωνο για μεταφορά χρηματικού ποσού σε λογαριασμό της σε χώρα του εξωτερικού και μάλιστα του τρίτου κόσμου. Μετά το αρχικό σοκ, η ίδια έσπευσε να ενημερώσει την τράπεζα σχετικά, ζητώντας να παγώσει κάθε τραπεζική κίνηση στον λογαριασμό της. Ο υπάλληλος ενημερώθηκε σχετικά, πριν προλάβει όμως να κάνει οποιαδήποτε διαδικασία, διαπίστωσε έκπληκτος ότι ο λογαριασμός είχε αδειάσει.

Πιθανολογείται ότι ο δράστης κατάφερε να υποκλέψει τα στοιχεία εισόδου στο internet banking, να αποκτήσει πρόσβαση στον Κωδικό Αριθμό Ασφαλείας (CVV), να άρει τον περιορισμό στο ποσό κίνησης που η ίδια είχε καθορίσει στα 800 ευρώ και στη συνέχεια να μεταφέρει ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό σε λογαριασμό της αλλοδαπής.

Κι όλα αυτά ενώ το «θύμα» δεν είχε καν ενημέρωση στο κινητό (όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις) για το e-banking.

Την ώρα του συμβάντος η ίδια βρισκόταν στην Αθήνα, όπου παρακολουθούσε σεμινάριο για τη δουλειά της. Όπως ήταν φυσικό υπέστη ψυχρολουσία. Εσπευσε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα και ενημέρωσε τις αρχές, ενώ παράλληλα κίνησε τις διαδικασίες στην τράπεζα ζητώντας να αμφισβητηθεί η μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό της.

Να σημειωθεί πως για τις καθημερινές τις κινήσεις και αγορές η επαγγελματίας χρησιμοποιούσε πάντα άλλη κάρτα, συνδεδεμένη με λογαριασμό άλλης τράπεζας.

Παρ’ όλα αυτά όμως ο δράστης δεν εμποδίστηκε να υφαρπάξει- άγνωστο με ποια μέθοδο- τα προσωπικά της δεδομένα, να αποκτήσει πρόσβαση σε κωδικούς που είναι για ιδία χρήση και τελικά να στερήσει από τη συγκεκριμένη επαγγελματία ένα σεβαστό ποσό.

Η 45χρονη αναμένει την απάντηση της τράπεζας ως προς το αίτημα που υπέβαλε, ώστε στη συνέχεια να καθορίσει τη στάση της ανάλογα.

Διαβάστε επίσης:

Εργατικό δυστύχημα στην Αμερικανική πρεσβεία

Τροχαίο ατύχημα στην Αττική Οδό: Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο

Σεισμός ταρακούνησε τις Στροφάδες Ζακύνθου