ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Γρηγορόπουλος: 23 προσαγωγές έπειτα από τα επεισόδια στα Εξάρχεια (vid - pics)

Αλέξης Γρηγορόπουλος: 23 προσαγωγές έπειτα από τα επεισόδια στα Εξάρχεια (vid - pics)

Κροτίδες, χημικά, φωτιές σε κάδους και υλικές ζημιές το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια, μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ένταση επικρατεί στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Μπενάκη και έστησε οδοφράγματα, ενώ προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Στην συνέχεια σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια, με ομάδες αγνώστων να πετούν διάφορα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χρήση χημικών.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία από το πρωί έχουν γίνει συνολικά 90 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι 23 εξ΄αυτών έγιναν πριν από λίγο στα Εξάρχεια.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Δείτε και φωτογραφίες:

Βίντεο και φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε ομάδα αντιεξουσιαστών και στα ΜΑΤ.

Η πορεία, που ξεκίνησε από την Καμάρα με αναμμένους πυρσούς και συνθήματα από τους διαδηλωτές, περιφρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στην Τσιμισκή, στο ύψος της Ίωνος Δραγούμη δημιουργήθηκε ένταση με τα ΜΑΤ και τους αντιεξουσιαστές, όταν οι δεύτεροι επιτέθηκαν λεκτικά στις ομάδες της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Μαζική συμμετοχή στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Με χιλιάδες να συμμετέχουν η πορεία για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Στις 6 το απόγευμα χιλιάδες άνθρωποι -από φοιτητές και εκπαιδευτικούς, μέχρι οργανώσεις και συλλογικότητες- συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια προκειμένου να καταλήξουν στη Βουλή.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, είναι δρακτόντρια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. Περίπου 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν κλείσει οι σταθμοί Μετρό στο Σύνταγμα, στο Μοναστηράκι και το Πανεπιστήμιο.