ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Καμμένοι κάδοι, μολότοφ και 24 συλλήψεις στην 15η επέτειο της δολοφονίας του

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Καμμένοι κάδοι, μολότοφ και 24 συλλήψεις στην 15η επέτειο της δολοφονίας του

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Με επεισόδια, μικρής έντασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την πορεία της συμπλήρωσης 15 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Σε πάνω από 100 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 24 έγιναν συλλήψεις, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Τετάρτης (06/12) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο λόγω της 15ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Μπενάκη και έστησε οδοφράγματα, ενώ προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Στην συνέχεια σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια, με ομάδες αγνώστων να πετούν διάφορα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χρήση χημικών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία έγιναν συνολικά 100 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι 24 έγιναν συλλήψεις.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Δείτε και φωτογραφίες:

Βίντεο και φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε ομάδα αντιεξουσιαστών και στα ΜΑΤ.

Η πορεία, που ξεκίνησε από την Καμάρα με αναμμένους πυρσούς και συνθήματα από τους διαδηλωτές, περιφρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στην Τσιμισκή, στο ύψος της Ίωνος Δραγούμη δημιουργήθηκε ένταση με τα ΜΑΤ και τους αντιεξουσιαστές, όταν οι δεύτεροι επιτέθηκαν λεκτικά στις ομάδες της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Μαζική συμμετοχή στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Με χιλιάδες κόσμου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (06/12) η πορεία για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στην οποία δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Χιλιάδες άνθρωποι -από φοιτητές και εκπαιδευτικούς, μέχρι οργανώσεις και συλλογικότητες- συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια προκειμένου να καταλήξουν στη Βουλή.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ήταν δρακοντιά τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. Περίπου 4.000 αστυνομικοί βρέθηκαν στους δρόμους ενώ και εκατοντάδες drones επιτηρούσαν από ψηλά.