ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στο Ηράκλειο με τον θάνατο της 92χρονης σε γηροκομείο - «Ήταν ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος»

Θρίλερ στο Ηράκλειο με τον θάνατο της 92χρονης σε γηροκομείο - «Ήταν ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος»

Οι κάμερες του γηροκομείου στο Ηράκλειο θα δώσουν απαντήσεις για τον θάνατο της 92χρονης τροφίμου - Ο δικηγόρος της Μονάδας χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος»

Οι κάμερες θα δώσουν απαντήσεις στον θάνατο της 92χρονης τροφίμου στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία πέθανε μέσα στο γηροκομείο καταναλώνοντας καθαριστικό υγρό αντί για νερό.

Η ηλικιωμένη ήπιε το υγρό από μπουκάλι που της έδωσε η 23χρονη νοσηλεύτρια για να πάρει τα φάρμακά της. Σύμφωνα με το cretalive, φέρεται να έπινε σιγά-σιγά για σχεδόν μισή ώρα μέχρι που άρχισε να δυσφορεί, να βήχει και να βγάζει αφρούς, κινητοποιώντας τους πάντες στη δομή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η 92χρονη είχε σοβαρής μορφής άνοια και έτσι δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι αυτό που έπινε δεν ήταν νερό.

Από μέρους του προσωπικού, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενημερώθηκε η οικογένεια αλλά και το ΕΚΑΒ για την άμεση διακομιδή της στο νοσοκομείο.

Τώρα οι Αρχές αλλά και ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου ψάχνουν, ακόμα και μέσα από τις κάμερες ασφαλείας, να εντοπίσουν το ανθρώπινο χέρι που τοποθέτησε, κατά λάθος όπως εκτιμάται, το πλαστικό μπουκάλι με το καθαριστικό, στο ντουλάπι με τα μπουκάλια νερού και τα ποτήρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τεχνικός έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ελέγχου σε βάθος δέκα ημερών. Ο χώρος που βρίσκεται το ντουλάπι και χρησιμοποιείται από τους νοσηλευτές, δε διαθέτει κάμερα ασφαλείας, όμως στην είσοδο του χώρου αυτού «βλέπει» καθαρά κάμερα που είναι εγκατεστημένη σε κοινόχρηστο χώρο της δομής.

Την ίδια ώρα η οικογένεια της άτυχης ηλικιωμένης αναμένει, κατά πληροφορίες, το ιατροδικαστικό πόρισμα ώστε να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Σημειώνεται ότι το τραγικό συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα (4/12), ωστόσο η Αστυνομία ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα 5/12

Μάλιστα, εκτός από τον 53χρονο ιδιοκτήτη της μονάδας, δύο ακόμα άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση. Πρόκειται για την υπεύθυνη βάρδιας 28 ετών αλλά και την 23χρονη νοσοκόμα που φέρεται να έδωσε κατά λάθος το μπουκάλι στην άτυχη γυναίκα.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, και οι τρεις αναμένεται να οδηγηθούν εντός της μέρας ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Δικηγόρος της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων: «Ήταν ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος, το οποίο διερευνάται»

Ο δικηγόρος της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων μίλησε στο Mega και έκανε λόγο για ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος.

«Είναι μια ανεπανάληπτα οδυνηρή ιστορία, τραγικό, αναπάντεχο, η σκέψη όλων μας είναι στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η οικογένεια της 92χρονης. Ήταν 15 μήνες στη δομή μας που λειτουργεί με όλα τα σύγχρονα πρότυπα και δε θα μπορούσε να φανταστεί κανένας ότι θα συμβεί αυτή η ανοησία», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Για το τι συνέβη ο ίδιος υποστήριξε: «Ζήτησε νερό, ήταν εκεί η νοσηλεύτριά μας, έμπειρη και εξιδεικευμένη, άνοιξε ένα ντουλάπι που φιλοξενεί μόνο εμφιαλωμένα μπουκάλια με νερό γνώστης εταιρίας στην Κρήτη, όλα πανομοιότυπα, τράβηξε ένα μπουκάλι, το παρέδωσε στη θανούσα και το αποτέλεσμα είναι το γνωστό. Αναμένονται τοξικολογικές και ιατροδικαστικές εξετάσεις».

«Ήταν ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος, το οποίο διερευνάται», τόνισε ο δικηγόρος του γηροκομείου.