ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στου Ρέντη: «Δεν μπορούσαμε να απομακρυνθούμε από το γήπεδο» - Όσα λένε αυτόπτες μάρτυρες

Επεισόδια στου Ρέντη: «Δεν μπορούσαμε να απομακρυνθούμε από το γήπεδο» - Όσα λένε αυτόπτες μάρτυρες
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει όσα έζησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και μετά τον αποκλεισμό της Αστυνομίας στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στου Ρέντη

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να διευρενά τα επεισόδια στου Ρέντη και εστιάζει σε πληροφορίες, για να βρει άτομα από τους προσαχθέντες που γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί έτσι ο κύκλος των υπόπτων.

Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες και συγγενείς σπάνε τη σιωπή τους για όσα έγιναν χθες το βράδυ και είχαν ως αποτέλεσμα τον πάρα πολύ σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Ο δικηγόρος, Δημήτρης Κανελλόπουλος, βρέθηκε στο «Μελίνα Μερκούρη» για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Ο δικηγόρος μίλησε στο MEGA καθώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων.

«Γύρω στις εννέα παρά παρατηρήσαμε μια κινητικότητα από τους παρευρισκόμενους όπου εν συνέχεια διαπιστώσαμε πως αυτό οφειλόταν σε μία δυσοσμία που από εκτεταμένη χρίση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο. Οι ευρισκόμενοι στα πάνω διαζώματα ανοίξαμε κάποια παράθυρα και είδαμε σε έναν παράδρομο μία ομάδα δεκάδων ατόμων μόλις είχε συμπλακεί με μια διμοιρία. Δεν ήμασταν σε θέση όμως, να δούμε κάτι παραπάνω. Δεν αντιληφθήκαμε καμία κινητικότητα εμείς μέσα στο γήπεδο. Δεν παρατηρήσαμε κάτι οργανωμένο. Κατόπιν όλα αυτών όσοι ευρισκόμασταν στο κλειστό γυμναστήριο δεν μπορούσαμε ένα απομακρυνθούμε από αυτό ούτε κάποιος άλλος να πλησιάσει γιατί είχαν αποκλειστεί οι δρόμοι».

Πατέρας 26χρονου συλληφθέντα: «Μου έστειλε φωτογραφία μέσα από την κλούβα»

Πατέρας ενός από τους συλληφθέντες, ο κ. Μαρίνος μίλησε στο MEGA για την επικοινωνία που είχε από χθες με τον γιο του:

«Από το βράδυ δεν έχω ξαναμιλήσει με τον γιο μου. Μου είχε στείλει κάποια στιγμή πως έρχεται σπίτι γιατί γίνεται χαμός. Μετά μου έστειλε πως δεν μπορεί να φύγει και στη συνέχεια μου έστειλε φωτογραφία μέσα από την κλούβα και μου λέει "μπήκα χαμογελώντας αλλά με κωλύσεις". Ήταν μέσα στο γήπεδο ο γιος μου, δεν ήταν έξω».

Καλλιακμάνης: «Ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής μιλώντας και εκείνος στο MEGA έκανε λόγο για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Από όσους ήταν στο γήπεδο βγήκαν έξω γύρω στα 200, άτομα με μολότοφ και με φωτοβολίδες. Θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις και αποκλεισμοί ομάδων. Θα πρέπει να επιλέξουμε εάν θέλουμε να συνεχίσουμε τον χουλιγκανισμό. Ερευνάται εάν τα είχαν μέσα τα σύνεργα οι δράστες. Από την πρώτη στιγμή ηλικιωμένοι, γυναίκες και μικρά παιδιά δεν προσήχθησαν. Ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας».