ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός - «Υπάρχει διάχυτη αιμορραγία στον μηρό»

Ρέντη: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός - «Υπάρχει διάχυτη αιμορραγία στον μηρό»

Ρέντη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

Νεότερες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την πορεία της υγείας του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια άγριων επεισοδίων στου Ρέντη.

Σύμφωνα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου και νοσηλεύεται ο τραυματίας αστυνομικός, ο 31χρονος παραμένει υπό καταστολή στη ΜΕΘ και η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ η κατάσταση του αστυνομικού ελέγχεται συνεχώς ενώ «σύμμαχος» στον αγώνα που δίνει αποτελεί το νεαρό της ηλικίας του και η καλή φυσική του κατάσταση.

Στο πλευρό του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, βρίσκεται η οικογένειά του ενώ ως ένδειξης συμπαράστασης βρίσκονται στο νοσοκομείο αρκετοί αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι η φωτοφολίδα που «καρφώθηκε» στον μηρό του αστυνομικού του προκάλεσε εκτεταμένα εσωτερικά εγκαύματα, με τους γιατρούς να παρεμβαίνουν για να μη δημιουργηθεί λοίμωξη.

ΕΛ.ΑΣ: Έκκληση για αίμα στον 31χρονο

Οι συνάδελφοι του 31χρονου, μάλιστα, κάνουν έκκληση για αίμα για τον 31χρονο αστυνομικό.

Όπως αναφέρει στην έκκλησή της: «Κατόπιν σοβαρού τραυματισμού του που έλαβε χώρα την 7/12/2023 εξωτερικά του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη «Μ. Μερκούρη», ο υπαρχιφύλακας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και χρήζει άμεσης ανάγκης αίματος.

«Παρακαλείται το προσωπικό των Υπηρεσιών, που επιθυμεί να προσφέρει αίμα, ανεξαρτήτως ομάδος αίματος, να μεταβεί στο προαναφερόμενο νοσοκομείο από την 08:30′ ώρα της 09/12/2023, δηλώνοντας εθελοντές αιμοδότες για τον ανωτέρω ασθενή».

Οι δραματικοί διάλογοι όταν προσπαθούσαν να σώσουν τον τραυματία

Οι συνάδελφοι του τραυματία αστυνομικού του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας του τουρνικέ προκειμένου να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι διάλογοι από τη στιγμή της προσπάθειας είναι δραματικοί:

«Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε». Με αυτή τη δραματική φράση ένας αστυνομικός δίνει στο κέντρο τις πρώτες πληροφορίες από τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου του των ΜΑΤ.

«Η βοήθεια πρέπει να φτάσει άμεσα», συνεχίζει ο αστυνομικός, εμφανώς σοκαρισμένος πάνω από τον συνάδελφό του, ο οποίος μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.