ΕΛΛΑΔΑ

Νεοχωρούδα: Πάνω από 50 δαγκωματιές στο σώμα της 50χρονης - Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση

Νεοχωρούδα: Πάνω από 50 δαγκωματιές στο σώμα της 50χρονης - Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση

Φρίκη από τα ευρήματα στο σώμα της 50χρονης από τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης - Πάνω από 50 φορές τη δάγκωσαν τα σκυλιά

Σοκάρουν τα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό της 50χρονης που κατασπάραξαν τρία σκυλιά, στην περιοχή της Νεοχωρούδας, στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Όπως αναφέρει το ThessToday, η μητέρα δύο παιδιών έφερε πάνω από 50 τραύματα στο κορμί της, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στα άκρα, ειδικά στα χέρια.

Σπανίως συναντούν τέτοια εικόνα σε θύμα επίθεσης από ζώα, με τα τραύματα σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνούν και τα τρία εκατοστά, αναφέρουν αρμόδιες πηγές στην ιστοσελίδα.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα δύο παιδιών με πλούσιο κοινωνικό έργο δέχθηκε την επίθεση το μεσημέρι της Κυριακής, στην αυλή της κατοικίας της. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ωστόσο είχε ήδη καταλήξει.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδεχόμενο δόλο, ενώ έλαβε προθεσμία ώστε να απολογηθεί την Τετάρτη.

Τι ισχυρίζεται ο 37χρονος

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ' όπου διέφυγαν, χωρίς να αντιληφθεί κάτι ο ίδιος.

Κατά πληροφορίες, ο ισχυρισμός αυτός κρίνεται ως μη πειστικός από την εισαγγελική Αρχή, καθώς εκτιμάται ότι η τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρόνο.

«Είχα τα σκυλιά στην αυλή του σπιτιού μου, που είναι περιφραγμένη. Η περίφραξη είναι δύο μέτρα, τα σκυλιά ήταν φύλακες του σπιτιού μου και ήταν ασφαλή» ανέφερε, διά του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι δεν είχαν εκδηλώσει άλλη φορά επιθετική συμπεριφορά και ήταν εκπαιδευμένα. Δήλωσε, δε, συντετριμμένος για το τραγικό περιστατικό, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

Στο μεταξύ, η σορός της 50χρονης, μητέρας δύο παιδιών, αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ τα ζώα μεταφέρθηκαν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, όπου θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

«Έχουν φύγει πολλές φορές και κυνήγησαν πολλές φορές κόσμο - Κωφάλαλος ο ιδιοκτήτης»

Φίλη της 50χρονης αποκάλυψε πώς κατάφεραν τα σκυλιά να φτάσουν στο σπίτι της γυναίκας: «Τα σκυλιά λένε ότι είναι δεσποζόμενα, άγρια κατά ομολογία εδώ των κατοίκων. Ήταν πάνω σε μία στάνη και τα έφερε αυτός εδώ γιατί το σπίτι είναι μόνο του και έμπαιναν μετανάστες και το έκλεβαν, τα είχαν για να προφυλάσσουν το οικόπεδο και το σπίτι και έτσι ξέφυγαν».

Ο πρώην σύζυγός της, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα σκυλιά ξέφευγαν από τον ιδιοκτήτη και κυνηγούσαν κόσμο: «Ξέφυγαν σκυλιά από τον γείτονα, τρία τεράστια, άγρια. Κλάδευε μέσα η πρώην σύζυγος, είμαστε χωρισμένοι, έξω ήταν ο κηπουρός κωφάλαλος είναι ο άνθρωπος. Μπήκαν μέσα, τη φάγανε. Ήρθαν τρία ασθενοφόρα, έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δεν την έσωσαν. Τα σκυλιά είναι από σπίτι. Έχουν φύγει πολλές φορές και κυνήγησαν πολλές φορές κόσμο, δεν είναι η πρώτη φορά».