ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννης Ιωαννίδης: Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο καθηγητής του Στάνφορντ

Ιωάννης Ιωαννίδης: Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο καθηγητής του Στάνφορντ

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ αναγορεύτηκε ο καθηγητής στο Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης. Στην ομιλία κατά την τελετή αναγόρευσης ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι η επιστήμη χρειάζεται αξιοπιστία και τεκμηρίωση καθώς ζούμε σε μια εποχή όπου η ανθρωπότητα ταλανίζεται από κρίσεις και διαφωνίες αφηγημάτων.

Παράλληλα, τόνισε ότι η αξιοπιστία και η επιστημονική τεκμηρίωση είναι κορυφαία ζητούμενα, ενώ αναφερόμενος στις βιοϊατρικές επιστήμες, υπογράμμισε ότι οι προκλήσεις για την υγεία ατόμων και ολόκληρων πληθυσμών είναι τεράστιες και οι κίνδυνοι μαζικά θανάσιμοι, αλλά ταυτόχρονα η ικανότητα της επιστήμης να σώσει ζωές προσφέρει και μοναδικές ευκαιρίες.

Στην τελετή αναγόρευσης χαιρετισμούς απηύθυναν: ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, καθηγητής Στέφανος Τριαρίδης, ο οποίος και επέδωσε στον τιμώμενο τον τίτλο , ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Απόστολος Αποστολίδης, ο οποίος επέδωσε αναμνηστική πλακέτα και ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητής Θεόδωρος Δαρδαβέσης. Το έπαινο εκφώνησε η καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ 'Αννα - Μπεττίνα Χάιδιτς.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Ιερά Σύνοδος: Συνέρχεται από αύριο Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

mAigov: O Ψηφιακός Βοηθός στην υπηρεσία των πολιτών – Το Δημόσιο στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

Στάση εργασίας σε Μετρό και Τραμ σήμερα - Tα ωράρια λειτουργίας