ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Λύκοι κατασπάραξαν δύο σκυλιά κοντά σε σχολική μονάδα

lykos

Μπροστά σε μία αποτρόπαια εικόνα βρέθηκε πολίτης στις Σέρρες

Δύο κατακρεουργημένα σκυλιά ανακάλυψε πολίτης πίσω από το κτίριο της τεχνικής σχολής Σερρών .

Όπως φαίνεται τα σκυλιά δέχθηκαν επίθεση από λύκους αφού στην περιοχή πριν από λίγες μέρες είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό με επίθεση σε πόνυ ενώ σε βίντεο αγρότη της περιοχής καταγράφηκαν εικόνες με αγέλη λύκων σε χωράφι.

Οι κάτοικοι στην περιοχή είναι σε απόγνωση, έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές και εφιστούν την προσοχή σε όσους κινούνται στο Μετόχι, στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας, στα Άνω Καμενίκια και στα Μελενικιώτικα.

Επισης, μια μεγάλη αγέλη λύκων εμφανίστηκε και το μεσημέρι της Δευτέρας σε χωράφι στον οικισμό Μετόχι Σερρών. Οι λύκοι εμφανίστηκαν στο χωράφι που βρίσκεται 600 μέτρα από το τελευταίο σπίτι του οικισμού επιβεβαιώνοντας την ανησυχία των κατοίκων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα άγρια ζώα πιθανώς πηγαίνουν σε κατοικημένες περιοχές , λόγω έλλειψης τροφής στο φυσικό τους περιβάλλον, το οποίο σταδιακά συρρικνώνεται, και βρίσκουν τροφή στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό στις κτηνοτροφικές μονάδες, προκαλούνται μεγάλες ζημιές με αποτέλεσμα να χάνονται ζώα από λύκους και να καταστρέφονται οι κτηνοτρόφοι.

Οι κάτοικοι του Μετοχίου μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ τονίζουν πως είναι συχνό φαινόμενο η εμφάνιση των λύκων, είναι επικίνδυνα ζώα και προφυλάσσονται γενικά όσο μπορούν.