ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Έκρυβε στο κοτέτσι χασίς, πιστόλια και χειροβομβίδα

astynomia

Ο 40χρονος, ο οποίος είναι μάλιστα πολύτεκνος πατέρας, είχε στο παρελθόν συλληφθεί για διακίνηση κοκαΐνης και είχε προφυλακιστεί

Γνωστός στις αστυνομικές αρχές ήταν ο 40χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου για κατοχή ποσότητας μισού κιλού χασίς, μίας χειροβομβίδας, όπλων και πυρομαχικών.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το 2021, ο συλληφθείς, ο οποίος είναι μάλιστα πολύτεκνος πατέρας, είχε πιαστεί στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης για διακίνηση κοκαϊνης και είχε προφυλακιστεί.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου είχαν πληροφορίες ότι είχε «επανακάμψει» πλήρως στη διακίνηση ναρκωτικών και έτσι τον έθεσαν και πάλι υπό διακριτική παρακολούθηση.

Από την φυσική παρατήρηση τον έβλεπαν συχνά να μπαίνει στο κοτέτσι που διατηρούσε κοντά στο σπίτι του και είχαν αντιληφθεί ότι κάθε φορά που εξερχόταν, κρατούσε κάποια πράγματα που δεν παρέπεμπαν σε …αυγά. Αποφάσισαν να κάνουν την έρευνα και το πρωί της Τετάρτης μετέβησαν στο σπίτι του, αστυνομικοί της Δίωξης και της ΟΠΚΕ.

Στο κοτέτσι βρέθηκαν περίπου 500 γραμμάρια χασίς, μία χειροβομβίδα και μία κοντόκαννη καραμπίνα, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν δύο όπλα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την σύλληψη του 40χρονου, δημοσιοποιώντας παράλληλα φωτογραφίες με όσα κατάσχέθηκαν, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Ειδικότερα:

Συνελήφθη, σήμερα (13.12.2023) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε ο ημεδαπός ο οποίος αφού ακινητοποιήθηκε συνελήφθη και ακολούθησαν νομότυπες έρευνες σε οικίες και χώρους που κατέχει και χρησιμοποιεί και σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

577 γραμμάρια κάνναβης,
2 πιστόλια,
1 κυνηγετικό όπλο,
1 χειροβομβίδα,
1 πυροκροτητής,
5 γεμιστήρες,
3 ζυγαριές ακριβείας,
1 πτυσσόμενη ράβδος,
8 μαχαίρια,
φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και
2 κινητά τηλέφωνα.

Επίσης κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.