ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 19χρονης που παρασύρθηκε από όχημα αστυνομικού

Ξάνθη: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 19χρονης που παρασύρθηκε από όχημα αστυνομικού
GRTimes

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς και φίλοι σήμερα (14/12) στην 19χρονη που παρασύρθηκε από το όχημα αστυνομικού στην Ξάνθη

Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι και συγγενείς την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στην άτυχη 19χρονη, που έχασε τη ζωή της, έπειτα από την παράσυρση από αυτοκίνητο που οδηγούσε αστυνομικός.

Οι οικείοι της νεαρής ζητούν να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες της τραγωδίας και στις κινήσεις του αστυνομικού, που μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί.

Όταν έφτασαν στο σημείο του δυστυχήματος συνάδελφοι του αστυνομικού, θεώρησαν πως βρίσκονταν μπροστά σε τροχαίο με εγκατάλειψη. Ο 34χρονος δήλωνε περαστικός και κανείς τότε δεν σκέφτηκε να κοιτάξει το αυτοκίνητό του.

Η κοπέλα παρασύρθηκε λίγα μέτρα από το σπίτι που έμενε και είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της. Υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δεν ήταν σε θέση να μιλήσει για τις συνθήκες του τραυματισμού της.

Σύμφωνα με το Mega, o 34χρονος αστυνομικός, ειδοποίησε ασθενοφόρο επέστρεψε αμέσως μετά το σπίτι του. Παραδόθηκε δυο μέρες μετά, χωρίς όπως λένε συγγενείς της αδικοχαμένης κοπέλας, να μπει έστω μια φορά στη διαδικασία να τους τηλεφωνήσει για μία συγγνώμη και μια τυπική ερώτηση για την πορεία της υγείας της.

Ο 34χρονος αστυνομικός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ για τις συνθήκες του τροχαίου και τις κινήσεις που έκανε πριν από οκτώ 24ωρα.

«Την παράτησε μόνη της, παρίστανε τον μάρτυρα», λέει ο ξάδερφος της 19χρονης

Nvωρίτερα σήμερα, ο ξάδερφος της άτυχης 19χρονης που σκοτώθηκε και εγκαταλείφθηκε από αστυνομικό στην Ξάνθη μίλησε στον ALPHA για τον χαμό της άτυχης νεαρής.

Μάλιστα, η μητέρα της άτυχης νεαρής όταν έμαθε για το τροχαίο έτρεξε στο σημείο και είδε το παπούτσι και το κινητό του παιδιού της και τότε κατάλαβαν πως το θύμα του τροχαίου, ήταν το παιδί της. Ωστόσο κατάλαβαν λίγο νωρίτερα πως κάτι είχε συμβεί καθώς το σκυλάκι της νεαρής, το οποίο είχε βγάλει βόλτα, επέστρεψε σπίτι μόνο του...

Υπενθυμίζεται πως το κορίτσι χτύπησε αστυνομικός με ιδιωτικό όχημα και στη συνέχεια έγινε «καπνός». Ο δε αστυνομικός αρχικά εμφανίστηκε ως μάρτυρας αλλά υπέπεσε σε αντιφάσεις και οι συνάδελφοί του κατάλαβαν πως κάτι κρύβει.

«Στο σημείο που έγινε το ατύχημα, ψάξαμε, δεν βρήκαμε καν φρενάρισμα ή σημάδι που να δείχνει πως έγινε εδώ το ατύχημα. Προσπαθούμε να μάθουμε πόση ώρα έκανε να έρθει το ασθενοφόρο. Στην αρχή είδαμε εφημερίδες να γράφουν πως ήταν τροχαίο με εγκατάλειψη. Μετά οι περισσότερες άλλαξαν τα πάντα και είπαν πως δεν υπάρχει εγκατάλειψη και έκατσε ο αστυνομικός μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Εάν δεν υπήρχε εγκατάλειψη, δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτόφωρο; Ο αστυνομικός είπε πως πανικοβλήθηκε και έφυγε. Δεν θα έπρεπε να κάτσει να την βοηθήσει;», ανέφερε ο ξάδερφος της νεαρής.

«Ήξερε ο αστυνομικός τι τον περίμενε. Η δουλειά του είναι», πρόσθεσε ο ξάδερφος της 19χρονης.

«Το κύριο ερώτημα είναι κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το τροχαίο δυστύχημα. Η συμπεριφορά του δράστη δείχνει πως όσα συνέβησαν, χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης. Ακόμα δεν έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία, αλλά δεν είχε λόγο να απομακρυνθεί από τον τόπο του δυστυχήματος. Δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν είχε πιεί αλκοόλ ή με ποια ταχύτητα κινούνταν το όχημα. Οι βλάβες που υπέστη η 19χρονη δείχνουν πως κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Δεν υπάρχει αξιόπιστη μαρτυρία μέχρι στιγμής και για αυτό υπάρχει έκκληση να μιλήσει κάποιος που ξέρει κάτι», ανέφερε με τη σειρά του ο δικηγόρος της οικογένειας, Μιχάλης Πατεράκης.