Ρέντη: Οι Αρχές ξέρουν ποιος κρατούσε τον σωλήνα της ναυτικής φωτοβολίδας – Δεν έχει συλληφθεί ακόμη

Οι Αρχές έφθασαν στην ταυτοποίηση του ατόμου που κρατούσε τον σωλήνα της ναυτικής φωτοβολίδας, στα άγρια επεισόδια στου Ρέντη. Πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας, που δεν έχει συλληφθεί ακόμη.
Ρέντη: Οι Αρχές ξέρουν ποιος κρατούσε τον σωλήνα της ναυτικής φωτοβολίδας – Δεν έχει συλληφθεί ακόμη
INTIME.
3'

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων της ΕΛΑΣ δείχνουν ξεκάθαρα την εμπλοκή ακόμη ενός προσώπου – «κλειδί» στον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα, στα επεισόδια που σημειώθηκαν την 7η Δεκεμβρίου στου Ρέντη.

Συγκεκριμένα, ύστερα από ανάλυση των αποτελεσμάτων σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας, εντοπίσθηκαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα ενός ακόμη προσώπου, νεαρής ηλικίας, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί από την ΕΛΑΣ αλλά δεν έχει συλληφθεί ακόμη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA. Μάλιστα, πρόσφατα κλήθηκε για κατάθεση σχετικά με την υπόθεση.

Έχουν βγει τα πρώτα αποτελέσματα DNA και αποτυπώματα, τα οποία ταιριάζουν σε πρόσωπα που ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ. Τα νέα στοιχεία έχουν ήδη τεθεί στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.

Πώς ο «ενορχηστρωτής» των επεισοδίων στρατολογούσε τους χούλιγκαν

Ο «επιχειρησιακός βραχίονας» των επεισοδίων στου Ρέντη βρίσκεται στο στόχαστρο της ΓΑΔΑ, δηλαδή ο άνθρωπος που οργάνωσε την επίθεση στα ΜΑΤ και έδωσε τις εντολές.

Η έρευνα γίνεται προκειμένου να εντοπιστούν όλα τα μέλη, τα οποία πιθανότατα συνιστούν εγκληματική οργάνωση, ενώ «φως» και νέα στοιχεία θα ρίξουν τα πορίσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΓΑΔΑ, όπου αναλύονται τα ευρήματα από τα αιματηρά περιστατικά.

Ο καθοδηγητής των άγριων επεισοδίων στου Ρέντη ήταν στον επιχειρησιακό βραχίονα της συμμορίας, έχοντας τον άτυπο ρόλο του «τομεάρχη», σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN. Στρατολογούσε άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια από τον περίγυρό του και συγκεκριμένα από το οικογενειακό, το συγγενικό και το φιλικό του περιβάλλον, κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας.

Ακόμη δύο πρόσωπα βρίσκονται ψηλότερα στην ιεραρχία

Τα συγκεκριμένα δύο άτομα, που βρίσκονται πιο πάνω ιεραρχικά, έχουν διαβαθμισμένο ρόλο. Δηλαδή, είναι υπεύθυνοι για τις συνεννοήσεις, δίνουν τις κεντρικές οδηγίες και αποφασίζουν πότε και πού θα γίνουν οι συμπλοκές αλλά και τι ένταση θα έχουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Υπάρχουν και μαρτυρίες από το περιβάλλον του συλληφθέντα 18χρονου, που περιγράφουν κάποια από αυτά τα ηγετικά στελέχη. Σημειώνεται ότι οι αρχές είναι πολύ κοντά σε νέες συλλήψεις, ενώ, καλούν σε κατάθεση χούλιγκαν με παρελθόν που ήταν παρόντες στα επεισόδια του Ρέντη.

Όλη η απολογία του 18χρονου – «Κάποιος στα δεξιά μου πέταξε κι άλλη φωτοβολίδα»

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, προκαλώντας τον βαρύτατο τραυματισμό του, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Ρέντη.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του, ενώ άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική γραμμή να μην δώσει τα ονόματα των ανθρώπων που του έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα αλλά και τους καθοδηγητές.

Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε, καθώς είναι ήδη κατηγορούμενος και ως εκ τούτου, κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Παράλληλα, η οικογένεια του νεαρού έχει καταθέσει στην Ασφάλεια τα απειλητικά μηνύματα που έχει λάβει για την ζωή του 18χρονου αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη, δείγμα του φόβου που υπάρχει για τα όσα γνωρίζει ο συλληφθέντας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή