ΕΛΛΑΔΑ

Μάστιγα τα τροχαία: Βαρύς φόρος αίματος στην άσφαλτο - Έξι νεκροί σε λίγες ώρες στην Αττική

Μάστιγα τα τροχαία: Βαρύς φόρος αίματος στην άσφαλτο - Έξι νεκροί σε λίγες ώρες στην Αττική

Νούμερα που θυμίζουν... πεδίο μάχης καταγράφει η τροχαία με τα συνεχόμενα ατυχήματα στους δρόμους

Έξι νεκροί, σε πέντε τροχαία σε λιγότερες από 24 ώρες στους δρόμους της Αττικής, νούμερα τα οποία παραπέμπουν σε πεδίο μάχης.

Από το πρωί της Πέμπτης μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, έξι άνθρωποι χάθηκαν στην άσφαλτο. Άλλοι οδηγώντας μοτοσυκλέτα, άλλοι αυτοκίνητο και άλλοι πεζοί.

Λίγη ώρα πριν τις 9 το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια, διανομέας για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου, σύρθηκε στο οδόστρωμα και έπεσε πάνω σε λεωφορείο.

Ο 49χρονος διανομέας, ο οποίος φορούσε κράνος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», όπου κατέληξε.

Δυόμιση ώρες αργότερα στο Πόρτο Ράφτη, αυτοκίνητο που οδηγούσε μία γυναίκα 55 ετών, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

«Γενοκτονία» τα τροχαία

«Δυστυχώς, είναι υποστελεχωμένα τα τμήματα της Τροχαίας, θα χρειαζόμασταν περισσοτέρους ενδεχομένως», εξήγησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος Ιαβέρης, εκπαιδευτής οδικής συμπεριφοράς.

Όπως λέει στο MEGA ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, 16 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη την ώρα καταγράφει φανάρι που έχει τοποθετηθεί πιλοτικά από την περιφέρεια Αττικής.

«Πώς περνάς κόκκινος; Είναι δυνατόν να περνάς κόκκινο; Ρισκάρεις τη ζωή σου, την οικογένειά σου. Είμαστε στο πεδίο της μάχης, είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη και κάνουμε τσιγκολελέτες; Θα έπρεπε να είμαστε σε αμυντική στάση, να οδηγούμε προσεκτικά αμυντικά και να θεωρούμε ότι είμαστε το επόμενο θύμα», είπε.

Το μπαράζ των θανατηφόρων τροχαίων συνεχίστηκε στις 3 τα ξημερώματα στο Περιστέρι, όταν συγκρούστηκαν δύο μοτοσικλέτες. Οι οδηγοί και οι συνεπιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου ένας 58χρονος κατέληξε.

Στη μαύρη λίστα των τροχαίων προστέθηκαν δύο ακόμη νωρίς τα ξημερώματα, ευτυχώς χωρίς θύματα. Το πρώτο ήταν στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Και στο Κερατσίνι όπου φορτηγό συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο.

Αμέσως μετά, στο σημείο έφτασε η Τροχαία, ασθενοφόρα και οι ανάστατοι γονείς των παιδιών προκειμένου να δουν εάν είναι καλά στην υγειά τους και να τα παραλάβουν.

Τα στατιστικά στοιχεία

Και ενώ άνθρωποι χάνονται στην άσφαλτο καθημερινά, και ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε μια ατελείωτη πίστα για αυτοσχέδιους αγώνες, όπως γίνεται κάθε βράδυ στην παραλιακή, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στην δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία με ελέγχους που έκανε το τελευταίο εξάμηνο στην Αττική και δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί από 427.506 το 22’ σε 491.241 το 23’.

Οι παραβάσεις έχουν επίσης αυξηθεί από 91.751 το 22’ σε 113.510, όπως επίσης και οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση και… ηχορύπανση.

Επιπλέον, τροχαία που σημειώθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023 είναι τα εξής:

Θανατηφόρα τροχαία: 492

Νεκροί: 518

Σοβαρά τραυματίες: 548