ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στα λευκά «ξύπνησαν» πολλές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα - Μαγευτικές εικόνες

Καιρός: Στα λευκά «ξύπνησαν» πολλές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα - Μαγευτικές εικόνες
larissanet

Χιόνια σε πολλές ορεινές περιοχές της Ελλάδας με τις εικόνες από τα «λευκά» τοπία να είναι μαγευτικές

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας με τις εικόνες που έρχονται και κάνουν τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου να είναι πανέμορφες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα από το πυκνό χιόνι ενώ όπως φαίνεται οι κάτοικοι απολαμβάνουν την λευκή θέα με την οποία ξύπνησαν το πρωί.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Λιβάδι Ελασσόνας, καθώς το χιόνι έντυσε στα λευκά το χωριό, ενώ νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου τα θερμόμετρα έδειχναν -1 βαθμό Κελσίου με τον αέρα να είναι ισχυρός.

Στα λευκά ντύθηκε και η Φλώρινα και χιόνι σκέπασε τη Βασιλίτσα και το Νυμφαίο μέχρι 15 πόντους. Οι εικόνες που έρχονται από την Φλώρινα είναι πραγματικά μαγευτικές.

Στα λευκά ντύθηκε το βράδυ της Παρασκευής (15/12) ένα μεγάλο τμήμα της ορεινής Ξάνθης, με την πυκνή χιονόπτωση να κάνει αισθητή την παρουσία της σκεπάζοντας δρόμους, οροφές σπιτιών και αυτοκινήτων.

Οι κάτοικοι έσπευσαν να απολαύσουν τη νυχτερινή χιονόπτωση, βλέποντας οικισμούς όπως ο Κένταυρος, η Γλαύκη, η Μύκη, η Πάχνη, το Διάσπαρτο, οι Σάτρες και ο Κύκνος να ντύνονται στα λευκά.

Ιδιαίτερα αισθητή ήταν και η πτώση της θερμοκρασίας, με το χειμωνιάτικο σκηνικό να γίνεται έντονα ευδιάκριτο σε όλη την περιοχή.

Στην πόλη καταγράφονται έντονες καταιγίδες και όχι χιονοπτώσεις, ενώ από την Αστυνομία έχει εκδοθεί απαγορευτικό κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα από Ξάνθη προς Κομοτηνή, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.