ΕΛΛΑΔΑ

Γκάζι: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών – Νοικιασμένο το τζιπ που επέβαιναν

Γκάζι: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών – Νοικιασμένο το τζιπ που επέβαιναν
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει όλα τα στοιχεία και τις καταθέσεις μαρτύρων που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής, αναφορικά με το αιματηρό περιστατικό έξω από γνωστό κλαμπ στο Γκάζι.

Ενόσω επικρατεί αγωνία για την κατάσταση της υγείας του ενός από τους νεαρούς τραυματίες μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν έξω από γνωστό μπαρ στο Γκάζι το Σάββατο (16/12), η ΕΛΑΣ έχει «εξαπολύσει» ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Τράβηξαν όπλο και οι δύο επιβαίνοντες του τζιπ

Όλα δείχνουν ότι και οι δύο επιβάτες του τζιπ έβγαλαν όπλο, όταν αποβιβάσθηκαν από το όχημα και επιτέθηκαν στην παρέα των νεαρών από την Κρήτη.

Ωστόσο, ακόμα οι Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αν πυροβόλησαν και οι δύο δράστες. Πάντως, στο σημείο βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες από την Αστυνομία, που θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πυροβόλησε ένας άνθρωπος ή «άνοιξε» πυρ και δεύτερος.

Νοικιασμένο το τζιπ που επέβαιναν

Μέχρι στιγμής, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν λάβει 11 καταθέσεις αναφορικά με το αιματηρό περιστατικό. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δράστες προέρχονται από τον κόσμο της νύχτας και αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγράψει την κίνησή τους πριν και μετά το περιστατικό. Τα στοιχεία έως τώρα δείχνουν ότι το τζιπ στο οποία επέβαιναν οι δράστες, ήταν νοικιασμένο.

Για 12 ώρες στην Αθήνα τα θύματα της επίθεσης – Τι αποκαλύπτουν συγγενείς

Τα δύο από τα τρία παιδιά που τραυματίσθηκαν από τα πυρά που δέχθηκαν, ηλικίας 28 ετών, έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο, ενώ, σε σταθερά σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο 33χρονος φίλος τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR.

«Έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο», λέει ξάδελφος τραυματία

«Είναι πολύ καλά, έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Και το άλλο παιδί έχει ξυπνήσει, περιμένουμε τώρα τι θα πουν οι γιατροί, είναι σε έναν θάλαμο μόνος του», αποκάλυψε ο ξάδελφος ενός εκ των νεαρών τραυματιών.

«Εντάξει ένα χαστούκι και μία μπουνιά, αλλά να βγάλει πιστόλι;»

«Ήρθαν στην Αθήνα για ένα βράδυ και θα επέστρεφαν. Για να φτάνει κάποιος στο σημείο να βγάλει πιστόλι, τι τόσο τραγικό έχει γίνει; Και ένα χαστούκι και μία μπουνιά, αυτά εντάξει, μπορούν να γίνουν. Αλλά να βγάλει πιστόλι;», αναρωτήθηκε ο κουμπάρος του τραυματία.

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς των τριών νεαρών είναι σοκαρισμένοι, με έναν από εκείνους να τονίζει ότι οι νεαροί «βρέθηκαν στο λάθος σημείο. Το μόνο που γνωρίζουμε, είναι πως ο… έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Τα παιδιά είχαν ανέβει για το μπάτσελορ του φίλου τους και σήμερα πιθανότατα θα γυρνούσαν στην Κρήτη. Δεν ξέρω τι να πω, πραγματικά».

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, συγγενής ενός τραυματία μιλώντας στο Newsbomb.gr, είπε «δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Όλα τα παιδιά είναι εργατικά και ήσυχα. Δεν μπλέκονται σε καυγάδες. Είχαν έρθει να περάσουν καλά και θα επέστρεφαν στην Κρήτη. Οι γονείς τους πριν λίγο προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο και πάνε στο νοσοκομείο για να μάθουν τι έχει συμβεί».

Σχετικές ειδήσεις