ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης το συλλαλητήριο πλημμυροπαθών

sylla
onlarissa.gr

“Πλυμμηρισμένοι όχι μόνο από τις λάσπες αλλά και από οργή” ήταν το κύριο σύνθημα του συλλαλητηρίου 

Δίπλα στο συγκεντρωμένο πλήθος πάρκαραν τα τρακτέρ από τον κόμβο Πλατυκάμπου , όπου πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο πλημμυροπαθών, που διοργάνωσαν 40 φορείς απ’ όλη τη Θεσσαλία.

“Πλυμμηρισμένοι όχι μόνο από τις λάσπες αλλά και από οργή”, “τέρμα πια στον εμπαιγμό, αποζημίωση 100% εδώ και τώρα”, “ο κόμπος έφθασε στο χτένι τώρα ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία με ευθύνη του κράτους” ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό που κρατούσαν οι συγκεντωμένοι.

Αιτήματά τους είναι «η άμεση αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, κι η αποζημίωση των πολιτών, που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους στη διάρκεια αυτών, καθώς επίσης η ακρίβεια που αποδυναμώνει τα εισοδήματα, η κατάσταση στη Δημόσια Υγεία, την Παιδεία και ο προϋπολογισμός που αναμένεται να ψηφιστεί».

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, καταλήγοντας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου επιδόθηκε ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Βασίλη Πινακά.