ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στους -5.7 βαθμούς η ελάχιστη θερμοκρασία - Χειμερινή λιακάδα σήμερα

Καιρός: Στους -5.7 βαθμούς η ελάχιστη θερμοκρασία - Χειμερινή λιακάδα σήμερα
INTIME

Ήλιος με δόντια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με τον καιρό να παραμένει καλό και να αλλάζει πρόσκαιρα από την Τετάρτη

Στους -5.7 °C έφτασε η θερμοκρασία στη Φλώρινα το πρωί της Τρίτης 19/12, τιμή που αποτελεί την ελάχιστη για την ημέρα.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Τρίτης 19/12.

Μαρουσάκης: «Πρόσκαιρη μεταβολή από αύριο»

Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί και τον υδράργυρο το μεσημέρι να προσεγγίζει τοπικά και τους 20°, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πρόσκαιρη μεταβολή από αύριο το μεσημέρι αλλά και την Πέμπτη με νοτιάδες βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες και μετά στην τελική ευθεία για τα πασχούγεννα με τα τελευταία στοιχεία να θέλουν θερμοκρασίες κοντά στους 18° με 20° τοπικά προς τα νότια και πάνω από τους 20°.

Γιαννόπουλος: Χειμερινή λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας

Ηλιόλουστος καιρός αναμένεται και σήμερα με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει 19 Δεκεμβρίου όμως το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 18 βαθμούς…. Από το βράδυ της Τετάρτης θα βρέξει στο Ιόνιο , την Πελοπόννησο τη δυτική Κρήτη.

Βροχές με νοτιάδες αναμένονται σε πολλές περιοχές την Πέμπτη (και στην Αττική), στο ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Οι επόμενες ημέρες αλλά και την ημέρα των Χριστούγεννων καιρός θα παραμείνει ήπιος, περισσότερο ανοιξιάτικος παρά χειμωνιάτικος. Με τη θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια το μεσημέρι στους 16 με 19 βαθμούς.