ΕΛΛΑΔΑ

Δομές μεταναστών: Παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων για 12 μήνες με έγκριση της Βουλής

metanastes
Photo: AP

Η παράταση των ατομικών συμβάσεων επεκτείνεται και μετά τη λήξη των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων, ωστόσο δεν μπορεί να υπερβεί τους 12 μήνες

Για 12 μήνες δόθηκε παράταση στις ατομικές συμβάσεις του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που απασχολείται στις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μετά από έγκριση της Ολομέλειας της Βουλής.

Η παράταση επεκτείνεται και μετά τη λήξη των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων, ωστόσο δεν μπορεί να υπερβεί τους 12 μήνες.

Σχολιάζοντας τη δωδεκάμηνη παράταση, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, υπογράμμισε ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που παράγουν οι άνθρωποι αυτοί και για τον λόγο αυτό θα είναι πάντα δίπλα τους». «Οι υπηρεσίες τού Υπουργείου, όπως και κάθε οργανισμού, είναι οι άνθρωποι του», προσέθεσε.

Ο κ. Καιρίδης ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θάνο Πετραλιά και την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, για τη συμβολή τους στην διευθέτηση αυτού του σημαντικού ζητήματος.