ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Εκπαιδευτικός κατηγορείται για ασέλγεια 15χρονης - Της έκανε ιδιαίτερα μαθήματα σπίτι της

Ρόδος: Εκπαιδευτικός κατηγορείται για ασέλγεια 15χρονης - Της έκανε ιδιαίτερα μαθήματα σπίτι της

Ρόδος: Πρωτόδικα ο 55χρονος είχε καταδικαστεί σε 33 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, θα καθίσει στις 9 Ιανουαρίου, 55χρονος εκπαιδευτικός, κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση στη Ρόδο.

Ο εκπαιδευτικός κατηγορείται ότι έκανε ιδιαίτερα μαθήματα μέσα στο σπίτι της, σε 15χρονη μαθήτρια και παράλληλα ασέλγησε σε βάρος της θωπεύοντάς τη στο σώμα, όπως αναφέρει η rodiaki.gr.

Η μικρή μαθήτρια, μετά από αρκετό καιρό βρήκε το κουράγιο και ενημέρωσε τους γονείς της, τους οποίους ο καθηγητής σύμφωνα με τη δίωξη που του άσκησε η Εισαγγελέας Ρόδου, είχε φροντίσει να απομακρύνει από το σημείο του σπιτιού που γίνονται τα μαθήματα για να μην μπορούν να καταλάβουν.

Για αυτή του την πράξη στο τέλος Μαρτίου 2023, ο 55χρονος εκπαιδευτικός κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 33 μηνών με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης αυτής δια των συνηγόρων του κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή και Πολυξένης Χατζηγιάννη άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων στις αρχές του νέου έτους. Για την υποστήριξη της κατηγορίας δικηγόρος είναι ο κ. Σπύρος Σαλαμαστράκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα περιστατικά φέρονται να τελέσθηκαν από το 2017 έως και το 2020 με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος από πρόθεση. Ο καθηγητής (ο οποίος μετά την καταγγελία απομακρύνθηκε από τα δημόσια σχολεία και είχε παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα) φαίνεται ότι έκανε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, χαϊδεύοντας την 15χρονη ανήλικη στα στήθη και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός της, την ώρα που υποτίθεται ότι της παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα, ενώ παράλληλα την εξανάγκασε να καθίσει επάνω του.